Federale Verzekering zet cloud analytics in

Nominatie 3 IT Project of the Year in Enterprise Market

cloud computing

Federale Verzekering migreerde haar data- en analytics-activiteiten naar een moderne cloud-infrastructuur. Hierdoor kan de verzekeraar beter inspelen op de noden van de markt en tegelijk haar interne werking stroomlijnen. Het project ‘Cloud analytics in verzekeringssector’ bij Federale Verzekeringen is de derde nominatie voor onze Computable Awards 2022 in de categorie IT Project of the Year in Enterprise Market.

De bedrijfsstrategie van Federale Verzekering is sterk datagedreven, althans dat is het opzet. Online dashboards moeten het bedrijf helpen om de juiste, datagedreven beslissingen te nemen. Key business-gebruikers hebben ook toegang tot selfservice-tools. Geavanceerde analyses - ondersteund door machine learning - bieden nieuwe inzichten die verkoop, marketing, fraudedetectie en meer ondersteunen.

Laco en SAS

"Hierdoor kan de verzekeraar niet alleen snel schakelen, zowel intern als extern"

Met de ondersteuning van externe patners en leveranciers Laco en SAS migreerde Federale Verzekering haar data- en analytics-activiteiten naar een moderne cloud-infrastructuur. Hierdoor kan de verzekeraar niet alleen snel schakelen, zowel intern als extern. Bovendien kan Federale Verzekering dankzij dit project geavanceerde analyses en artificiële intelligentie inzetten om inzichten te verwerven en haar dienstverlening aan klanten te optimaliseren.

Waarom de nominatie?

Het is voor financiële ondernemingen vandaag een echte uitdaging om te voldoen aan de snel evoluerende verwachtingen van klanten. ‘Mensen willen bijvoorbeeld nu op elk moment en via elk toestel snel toegang tot hun bank- en verzekeringsdiensten’, klinkt het. ‘Om in te spelen op die uitdaging wilde Federale Verzekering een platform dat altijd up-to-date is en tegelijkertijd meegroeit met de behoeften van het bedrijf om die snelle en gebruiksvriendelijke oplossingen voor de klanten te ondersteunen.’

Tegelijk uit de meerwaarde van het project zich op diverse domeinen. Bij het begin van de pandemie bijvoorbeeld maakte de beschikbaarheid van gegevens een gedetailleerde wekelijkse rapportage mogelijk over de financiële en operationele impact van de lockdowns vanaf het allereerste begin.

Verder combineert de data intelligence-oplossing de gegevens van Federale Verzekering met externe gegevens van onder meer de Nationale Bank, Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) en socio-demografische gegevens. Op deze manier heeft Federale Verzekering nu een 360°-overzicht met 250 attributen voor elke klant beschikbaar. Hierdoor kunnen onder andere verkoopkansen worden ontdekt. Daarnaast is er dankzij dit project onder meer ook fraudedetectie mogelijk op basis van machine learning, dankzij de beschikbaarheid van de nodige tools en schaalbare hardware in de cloud.

Meer informatie over de Computable Awards en nominaties vindt u hier. Deze week worden werkdagelijks de vijf genomineerden in de categorie IT Project of the Year in Enterprise Market bekendgemaakt. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 11 en 12 mei 2022. U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-23T10:23:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.