Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gevleugelde transitie naar Windows 365

Microsoft en IT-distributeur Arrow organiseren op woensdag 31 mei a.s. een informatiedag rondom Windows 365 en de bijbehorende ontwikkelingen op het gebied van Cloud-computing en PC-technologie. Alhoewel Cloud-PC oplossingen, waaronder Azure Virtual Desktop, bekender zijn is dat met Windows 365 minder het geval.

Windows 365 beleven vanuit een helikopter kan je op de speciale editie van Arrow Cloud zowel figuurlijk als letterlijk opvatten, want de kennissessies op de informatiedag vinden plaats in het Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad. Registratie en ontvangst start om 9:30 uur. De laatste kennissessie eindigt om 14:45 uur, waarna de deelnemers in de gelegenheid zijn om de fysieke cloud nader te onderzoeken tijdens een helikoptervlucht. De organisatie wijst erop dat vroegtijdige aanmelding voor de informatiedag gewenst is, want er zijn slechts 80 plaatsen beschikbaar.

Logische stap

Microsoft brengt met Windows 365 het besturingssysteem van de PC naar de Microsoft cloud. Alle toepassingen, apps, data en instellingen worden van daaruit gestreamd naar de aangesloten desktops, PC’s, tablets, smartphones en andere apparaten. Daarmee introduceert Microsoft een nieuwe categorie van personal computing. Dat is best even wennen, zeker voor de gebruikers van zwaar opgetuigde clients en servers in de on-premise omgeving. Maar de voordelen op het vlak van beheer en beveiliging zijn zo groot dat transitie van on-premise naar de cloud een zeer logische stap is.

"Complete SaaS-service voor alle gepersonaliseerde Windows-apparaten binnen een organisatie"

Cloud-pc Windows 365 wordt geleverd als een complete SaaS-service voor alle gepersonaliseerde Windows-apparaten binnen een organisatie. Naast het security aspect biedt Windows 365 ook nieuwe inzichten en scenario’s voor innovaties in de werkprocedures, zowel online als offline. Professionals in elke sector kunnen daar hun voordeel mee doen, variërend van aannemers en stagiairs tot aan softwareontwikkelaars, industriële ontwerpers en zorgverleners.

Efficiënter en flexibeler

Tijdens de kennissessies op Arrow Cloud krijgen de deelnemers inzicht in de inrichting, aanpassing en beheer van de cloud-office omgeving met onder meer licentietoewijzing vanuit Microsoft 365-beheercentrum. Daarnaast leert men omgaan met Microsoft Endpoint Manager en Azure Virtual Network voor netwerkconfiguratie. Verder is de Windows cloud-omgeving geoptimaliseerd voor betere prestaties met Microsoft Teams. Beveiliging is opgeschaald naar een hoger niveau met behulp van Windows Enterprise en Defender for Endpoint.  Windows 365 laat medewerkers efficiënter en flexibeler werken zonder de noodzaak van kostbare investeringen in infrastructuur of hardware.

Meld je aan voor het event!

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-23T12:34:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.