Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Check Point gebruikt voortaan vijf sterren voor partnerwaardering

NTT Ltd. enige vijfsterrenpartner in België

Dit artikel delen:

Check Point Software, één van de belangrijkste leveranciers van security-oplossingen wereldwijd, hanteert voortaan een vijfsterrenschaal om zijn uitgebreid partnernetwerk te kwalificeren. Maar wat betekent dit nieuwe sterrensysteem? Welke waarde heeft dit voor de klant? En waarom is in België enkel NTT Ltd. erin geslaagd om deze vijf sterren toegekend te krijgen?

“Laten we eerst heel duidelijk stellen wat je niet hoeft te doen om een vijfsterrenpartner te worden”, zo begint Stefaan Hinderyckx, Senior Vice President Security bij NTT Ltd., zijn toelichting: “Je hoeft echt geen Check Point-only partner te zijn om deze erkenning te krijgen. Wel integendeel: Check Point is er net zoals wij van overtuigd dat een goede security-architectuur per definitie bestaat uit verschillende lagen en componenten, en dus ook producten omvat van verschillende leveranciers. En daarom kunnen wij dus wel de hoogste waardering krijgen, niet ondanks maar net dankzij onze strategie om de beste leveranciers uit de security-wereld in ons aanbod op te nemen.”

Omzet en ‘ability to execute’

"Deze topranking bevestigt NTT Ltd.’s reputatie als betrouwbare partner voor grote ondernemingen"

Welke criteria wegen dan wel door om de allerhoogste kwalificering te krijgen? “De omzet die Check Point via NTT Ltd. realiseert staat hier centraal, maar het is lang niet het enige criterium voor een vijfsterren-evaluatie, aldus Stefaan Hinderyckx, “Het draait ook rond de ‘ability to execute’, en wel op twee dimensies. Enerzijds beschikken we over de capaciteit om internationaal actieve klanten overal ter wereld te ondersteunen met een lokaal team van gecertificeerde experts, en met een global support center in verschillende regio’s voor managed security services. Anderzijds beschikken we over een team dat alle productcategorieën beheerst en kan ondersteunen. Met name in de geconsolideerde Infinity-architectuur hebben we extra geïnvesteerd omdat we sterk geloven in dit platform als toekomstbestendige oplossing.”

Bovendien bevestigt deze topranking ook NTT Ltd.’s reputatie als betrouwbare partner voor grote ondernemingen, zowel Belgische als internationale organisaties, vervolgt Stefaan Hinderyckx: “Belgische multinationals zoals Barry Callebaut vertrouwen hun security-infrastructuur aan NTT Ltd. toe, maar ook Belgische overheidsdiensten en Europese instellingen stellen hun vertrouwen in onze diensten en oplossingen. Tegelijk zijn deze vijf sterren een vorm van objectivering van de kwaliteit die wij aan organisaties bieden. Een belangrijke vorm van objectivering zelfs, want voor organisaties met de hoogste security-vereisten komen enkel de hoogst genoteerde partners van de security-leveranciers in aanmerking.”

Bevestiging van wederzijds vertrouwen

“Op zich is zo’n sterrensysteem enkel een bevestiging van de realiteit op de markt”, besluit Stefaan Hinderyckx, “Eerder werden we al bijvoorbeeld verkozen tot ‘best strategic GSI (Global Systems Integrator) partner’ op Check Points CPX 360 Europe conference. En dit is maar het recentste resultaat van jarenlang wederzijds in elkaar investeren omdat we in elkaar geloven.” En dan is het absoluut normaal dat NTT Ltd. ook voor andere leveranciers een toppartner is en Check Point (in het buitenland althans) ook andere vijfsterrenpartners heeft, weet Hinderyckx: “Uiteindelijk zit onze meerwaarde niet enkel in het implementeren en adviseren van security-oplossingen. Op onze wereldwijde netwerkinfrastructuur zien we zowat 40% van alle netwerkverkeer ter wereld passeren. Onze monitoring van security threats kan dus wel degelijk een significante impact maken. En we kunnen security-leveranciers voorzien van uiterst waardevolle data voor de ontwikkeling van nieuwe technologie. Als het op online security aankomt, zijn Check Point en NTT Ltd. echte partners in crime. Of moet ik zeggen: partners in crimefighting? (lacht)” 

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-24T09:56:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.