Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kun je Cardano minen?

Dit artikel delen:

Een groot aantal mensen ontdekt en begint Cardano te kopen. Veel van deze investeerders vragen zich af wat Cardano mining is.

Het is tenslotte een jonge cryptocurrency en investeerders zijn benieuwd of Cardano gemined kan worden of niet. In dit artikel wordt onderzocht of Cardano mining überhaupt mogelijk is of dat je alleen voor Cardano kopen kunt kiezen bij deze cryptomunt. Voordat je dit gaat doen, is het overigens belangrijk om je te verdiepen in het investeren in crypto. Maak hierbij zeker gebruik van CryptoTips

Hoe werken Cardano transacties? 

Cardano-transacties werken anders dan die van andere cryptocurrencies. Het belangrijkste verschil zit in de keuze van het mechanisme voor transacties of het creëren van een blockchain. Dit wordt ook wel hashen genoemd. In plaats van te vertrouwen op Proof of Work (Pow), een functie van cryptocurrency-mining, werkt Cardano op een Proof of Stake-mechanisme. Voordat je Cardano koopt, moet je op zoek gaan naar een gerenommeerd platform zoals Bitvavo, een handelsplatform dat ten zeerste wordt aanbevolen. Het is belangrijk om je digitale activa te beveiligen tegen de toenemende dreiging van cybercriminelen. Cardano-transacties omvatten het kopen van munten, ADA genaamd, waarvan de prijs varieert met de markt. Aangezien Cardano een product is van onderzoek van bestaande munten, is mining niet vereist. Beleggers begrijpen dat de valuta een vast aanbod heeft. Deze inherente schaarste helpt om de munt zijn waarde te geven, wat valt te zien aan de Cardano koers.

Is Cardano mining mogelijk?

Deze vraag rijst vaak omdat beleggers in de war zijn over de relatie tussen de munt ADA en het Cardano-platform waarop de munt is gebaseerd. Simpel gezegd, Cardano is de blockchain voor de ADA-munt. Daarom, wanneer je Cardano koopt, koop je de ADA-valuta. De Cardano-ontwikkelaars lanceerden de ADA-munt in 2017 voor het publiek en informeerden investeerders toen dat Cardano niet gebaseerd is op mining. Het is dus niet mogelijk om ADA te minen. 

Hoe verschilt het Cardano Proof of Stake mechanisme van minen?

Nadat beleggers Cardano hebben gekocht, wordt de transactie gevalideerd door een proces genaamd Proof of Stake (PoS), dat verschilt van het proces voor mining. Veel andere cryptocurrencies gebruiken het Proof of Work-mechanisme (PoW) dat is gebaseerd op mining-munten om transacties te valideren. In PoW crediteert het systeem miners met munten wanneer ze met succes een blockchain maken. Het kan even duren om een ​​enkel correct algoritme te ontdekken, maar er zijn veel miners die altijd tegelijkertijd aan het werk zijn. Daarom worden er om de paar seconden geldige codes ontdekt. De structuur van Cardano is vergelijkbaar met die van Ethereum. Dit komt waarschijnlijk omdat de mede-oprichter, Charles Hoskinson, ook medeoprichter is van Ethereum. Het proces dat Cardano gebruikt voor 'valideren', niet voor mining, de ADA-munt beloont belanghebbenden op basis van het bedrag van de munt die ze kunnen inzetten. Daarom noemen veel beleggers het Cardano PoS-mechanisme een onpartijdig miningmechanisme. Ook is de hashing-methode voor Proof of Stake efficiënter. Dit komt omdat het stabieler is en transacties sneller valideert. Het Proof of Stake mechanisme wordt daardoor door veel mensen als beter dan minen gezien. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-10T12:31:32.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.