Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat zijn de beste cybersecurity films en series?

Dit artikel delen:

Een hacker staat op het punt de back-upbestanden te vernietigen die 70% van de wereldwijde consumentenschuld bevatten. Dit zal miljoenen studenten bevrijden van hun leningen. Maar hoewel het misschien een genereus gebaar lijkt, wat zijn zijn echte motieven? Nee, dit is geen nieuwsbericht - het is een filmteaser. En net als veel andere films en streamingseries over cybersecurity, zit er een vorm van waarheid in.

Terwijl je partner rijdt in je huurauto naar je plaats van bestemming, kun jij een van de onderstaande films of series over cybersecurity kijken! 

Black Mirror 

Deze sensationele Britse sci-fi-serie toont de donkere kant van de obsessie van de samenleving met technologie. De titel van Black Mirror zelf symboliseert het lege telefoonscherm dat je spiegelbeeld laat zien. Zie het als een dunne lijn tussen de digitale en de echte wereld, met jou er ergens tussenin. Klinkt beklemmend, niet? Elke aflevering biedt een verbluffend verhaal over een dystopische niet al te verre toekomst waarin technologie verder kan gaan dan mensen helpen een goed leven te leiden en zich zelfs tegen ons keren. Om het nog spannender te maken, bestaat een deel van de technologie die in de serie wordt gebruikt.

Mr. Robot

Als je je wilt onderdompelen in een drama gebaseerd op maar al te reële technologische bedreigingen, zoals dat je apparaat wordt gehackt terwijl je koffie drinkt in Starbucks of lijdt aan een data-aanval via Bluetooth, maak je dan klaar om verslaafd te raken aan de Mr. Robot serie. Het verhaal draait om Elliot Alderson, een getalenteerde hacker en cybersecurity-ingenieur die lijdt aan een sociale angststoornis en klinische depressie. Zijn leven staat op zijn kop wanneer Mr. Robot hem uitnodigt om zich bij een groep hacktivisten aan te sluiten op een missie om het grootste financiële conglomeraat ter wereld te vernietigen.

The Great Hack

Gegevens zijn een waardevol bezit dat in verkeerde handen een sterk wapen tegen de samenleving kan worden. Ben je klaar om te leren hoe grote bedrijven onze persoonlijke gegevens verzamelen om ons te manipuleren? De film legt alles uit over het Facebook-datalekschandaal met Cambridge Analytica. De documentaire zet aan tot nadenken, is krachtig en zelfs angstaanjagend, en zal je schokken om de realiteit van ons online leven onder ogen te zien en je twee keer nadenken voordat je persoonlijke gegevens onthult. Deze film kun je kijken op Netflix terwijl je tegelijkertijd op EasyTerra Autohuur een auto huurt. 

Who Am I

Who Am I is een Duitse technothriller die Benjamin volgt, een jonge sociale outcast die verdwaald is in zijn eigen zelfgevoel, maar niet in de online wereld. Hier zet hij een digitaal masker op en verandert hij in een professionele hacker. Later ontmoet hij andere online disruptors en samen creëren ze CLAY (Clowns Laughing at You), een gemeenschap met een missie om grote bedrijven te hacken en te vernederen. Geen enkel systeem is veilig en zelfs een mens is te hacken. Dit is het motto van deze film die de perceptie van internetbeveiliging veranderde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-17T11:03:06.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.