Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Voordelen van het uitbesteden van IT-beheer

Dit artikel delen:

Wil jij als bedrijf gaan investeren in je IT-netwerk, maar weet je nog niet helemaal wat dit inhoud? In dit artikel bespreken wij alles over het uitbesteden van de it-beheer. Hier zitten dan ook veel verschillende voordelen aan vast. Sommige bedrijven kiezen ervoor om de IT-beheer zelf om handen te nemen. Ook hier kunnen voor veel bedrijven weer bepaalde voordelen aan zitten. Dat is natuurlijk voor elk bedrijf om zelf te bepalen. Overigens bespreken we in dit artikel de voordelen van het uitbesteden van deze taken. Hierdoor krijg jij meer inzichten in de werkzaamheden van it-beheer.

Wat is IT-beheer?

Tegenwoordig wordt er bij elk bedrijf of organisatie tijdens de werkzaamheden veel gebruik gemaakt van technologie. En is hier genoeg over te vinden. Bijna iedereen gebruikt een laptop, pc of andere producten om het werk goed uit te kunnen voeren. Aangezien de werkzaamheden zo soepel dienen te verlopen is het slim om een IT-beheerder aan te nemen of dit uit te besteden. Vervolgens kunnen jij en jouw werknemers hier met allerlei vragen en problemen bij aan kloppen. 

Met technische producten en bepaalde systemen kunnen wel eens storingen voorkomen. Deze kan de IT-beheerder voordat het de werkzaamheden belemmerd oplossen. Hier volgen er nog een aantal taken die onder IT-beheer vallen. Simpel gezegd: Security beheer, netwerk beheer, back-up beheer en natuurlijk systeembeheer. Ook verzorgt een IT-beheerder de support aan de medewerkers. 

Er zit veel meer in het takenpakket van een IT-beheerder. Maar met deze termen is het gemakkelijker om te begrijpen. 

Maar wat zijn nou concrete voorbeelden van de voordelen van IT-beheer? En waarom kan je deze werkzaamheden het beste uitbesteden? Dat gaan wij jou in dit artikel duidelijk uitleggen. Wellicht worden er hierdoor ook bepaalde vragen beantwoord die jij hebt over het uitbesteden van It-beheer. Op deze manier kan je een weloverwogen keuze maken voor jouw bedrijf. Zo lopen alle technische zaken voordat je het weet op rolletjes. 

Beschikbaarheid 

Het kan fijn zijn om een zelf een It-beheerder op locatie te hebben, omdat je hier gemakkelijk bij binnen kunt lopen om jouw vraag te stellen of probleem aan te kaarten. Dit kan veel tijd schelen in de communicatie. Er zitten hier wel wat nadelen aan. Je bent bijvoorbeeld erg afhankelijk van jouw eigen it-beheerder. Dit kan een probleem zijn wanneer je een drukke periode hebt of als deze werknemer op vakantie is. Veel medewerkers rekenen namelijk op de hulp van een it-beheerder. Bij het ene bedrijf meer dan de ander, maar tegenwoordig draaien de meeste werkzaamheden op technologie. 

Als je minder afhankelijk wil zijn van één werknemer kan all-in IT-beheer een fijne optie zijn. Hierdoor kan je ook in de drukke periodes IT-beheer inschakelen om jouw problemen op te lossen.

Kennis

In de IT zijn er enorm veel verschillende vakgebieden. Denk aan netwerkbeheer, security, systeembeheer, support, het maken van backups en VoIP telefonie. Vaak weet iedere IT medewerker van veel dingen wel iets, maar zijn ze niet overal even bekend mee. Wanneer je jouw IT-beheer uitbesteed is er altijd wel iemand met de specifieke kennis over jouw probleem of onderwerp. Dit kan wel eens een van de grootste voordelen van het uitbesteden zijn. 

Kosten

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de ict-beheer zelf op te pakken en iemand voor deze taken vast in dienst te nemen. Dit kan natuurlijk een aantal voordelen hebben. Je kunt bijvoorbeeld meteen naar iemand toelopen om een vraag te stellen en jouw probleem aan te kaarten. Hier zit overigens wel een nadeel aan. Je hebt hierdoor wel een extra werknemer die je uit moet betalen. Dit kan zelfs nóg duurder uitpakken als je jouw eigen it-beheerder ook nog eens bepaalde trainingen en cursussen moet aanbieden. Hierdoor heeft deze uiteindelijk wel meer expertises, maar het kan zeker nadeel zijn. Wanneer je het uitbesteed kan dit dus een stuk voordeliger uitpakken. 

Afspraken

Wanneer je jouw IT-beheer uitbesteed maak je duidelijke afspraken over de werkzaamheden die je van de beheerder(s) verwacht. Deze afspraken worden dan ook duidelijk vastgelegd. Dit is een groot voordeel aan het werken met een externe partij. Ook de communicatie gaat vaak erg goed en snel. Dit omdat er een duidelijk aanspreekpunt is waar jij met vragen gemakkelijk heen kunt. Soms zit er zelfs een helpdesk met meerdere beheerders die jouw kunnen helpen.

Veiligheid 

Ook niet een onbelangrijk onderwerp is de veiligheid van de technische zaken. Het is begrijpelijk dat veel bedrijven ook om die reden graag zelf een werknemer aannemen die de IT regelt. Dit geeft natuurlijk meer controle aan jou als bedrijf. Wist je dat: wanneer je jouw IT-beheer uitbesteed ook de veiligheid op bepaalde manieren gegarandeerd wordt? Dit door verschillende certificaten. Hierdoor krijg je een zeker gevoel, omdat je weet dat de beheerders een duidelijk beeld hebben van hun taken en wat jij als klant verwacht. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-05T09:20:09.000Z 24webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.