Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Op welke manieren kun je veilig op vakantie?

Dit artikel delen:

Op het moment dat je lekker op vakantie wilt gaan, is de kans aanwezig dat je dit niet op een veilige manier kunt doen. Dit komt omdat er veel cybercriminelen zijn die de lekkere vakantie misschien wel van je af willen nemen. Daarom kan het handig zijn om te weten op welke manieren je het beste veilig op vakantie wilt gaan. Voor veel mensen is het namelijk erg belangrijk om dit te kunnen doen. Daarom hebben wij in dit artikel drie manieren waarop je veilig op vakantie kunt gaan.

Post niets over je vakantie

Veel mensen vinden het leuk om te delen dat ze op vakantie gaan. Voor cybercriminelen is dit echter een makkelijke manier om je een smsje of mail te sturen om je te misleiden. Hierdoor kan je hele vakantie in de soep lopen. Daarom is het aan te raden om niets te posten over dat je op vakantie gaat. Als je wel graag wilt posten dat je op vakantie gaat, is het aan te raden om dit te posten nadat je op vakantie bent geweest. Op die manier kan je niet zomaar misleidt worden door criminelen. 

Beveilig je huis goed

Op het moment dat je op vakantie bent, is het lastig om op een veilige manier op vakantie te gaan. Daarom kan het een goede optie zijn om je huis te gaan beveiligen. Door je huis te beveiligen, is het mogelijk om te voorkomen dat inbrekers je huis binnen kunnen komen. Daar zit je namelijk niet op te wachten. Echter is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis digitaal veilig genoeg is. 

Daarom is het aan te raden om voordat je weg gaat op vakantie je wachtwoorden te veranderen. Hierbij is ook het wachtwoord van je modem verstandig om te veranderen. Als iemand het wachtwoord van je modem heeft, is het voor deze persoon namelijk mogelijk om bij je gegevens te komen. Door alles goed bij te werken en aan te houden voorkom je dat je te maken krijgt met mensen die bij je gegevens kunnen komen als je op vakantie bent. 

Kijk uit met wifi op vakantie

Als je op vakantie bent, is het natuurlijk prettig om wifi te hebben. Door de wifi op vakantie is het namelijk om makkelijk contact te hebben met het thuisfront. Echter is het niet aan te raden om zomaar gebruik te maken van elk wifinetwerk. De wifi hotspots die je kunt vinden, maken je erg kwetsbaar als mobiele gebruiker. Daarom is het in de meeste gevallen verstandiger om data te gebruiken. Je data is echter wel sneller op in het buitenland. Voor je vakantie is het natuurlijk wel prettig om een auto te huren. Dit kun je het beste vanuit huis doen. Zo kan een auto huren Mallorca een goede optie zijn. Als je met de auto op vakantie wilt, is een auto huren Amsterdam voor veel mensen ook een goed idee. Een auto huren Sardinië kan prettig zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-14T10:13:20.000Z 24webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.