Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het effect van AI op cryptohandel

Dit artikel delen:

Zoals we allemaal weten, wordt AI-technologie steeds belangrijker op veel gebieden, zoals navigatie, entertainment en softwareontwikkeling. Met elke dag die voorbijgaat, krijgen meer en meer mensen toegang tot deze technologie en gebruiken ze deze op meer gebieden, en natuurlijk kan de economie geen uitzondering zijn. Je kunt nu overal op de markt een geautomatiseerd, op AI gebaseerd crypto-handelsplatform vinden, maar wat betekent dit voor gebruikers die cryptocurrency kopen? En hoe zal het de toekomst beïnvloeden? Dit artikel bespreekt AI-technologie en het effect ervan op cryptohandel.

Wat is AI? 

Kunstmatige intelligentie of AI-technologie wordt vaak gedefinieerd als de simulatie van menselijke intelligentie of de cognitieve vaardigheden die daarmee samenhangen, zoals "leren" of "probleemoplossen". Dit concept is echter afgewezen door verschillende AI-onderzoekers, die AI nu omschrijven als elk systeem dat zijn omgeving kan waarnemen en actie kan ondernemen om zijn doelen efficiënt te bereiken.

Hoe wordt de cryptomarkt beïnvloed door AI?

AI-technologie wordt al jaren in veel sectoren van de economie gebruikt om marktmanipulatie of fraude op te sporen. Dit gebruik veranderde echter aanzienlijk tijdens de introductie van cryptocurrencies op de markt.

Algoritmische handel

AI-technologie zou ook worden gebruikt om meer geavanceerde algoritmen te creëren en wat we kennen als algoritmische handel. Algoritmische handel stelt elke gebruiker in staat om de parameters van de gewenste transactie in te voeren en de AI het zware werk te laten doen, wat betekent dat de AI naar alle aanbiedingen zoekt met de parameters die je hebt ingevoerd of stand-by blijft wachten tot er een aanbieding verschijnt. 

Voorspellingen

AI-technologie maakt voorspellingen mogelijk met behulp van algoritmen met gegevens uit het verleden. Hierdoor kon AI nauwkeurigere marktvoorspellingen en -analyses maken van de crypto koersen, wat in veel gevallen de marktstroom zou veranderen door veel gebruikers bepaalde soorten cryptocurrencies vaker te laten verkopen of kopen, vooral particuliere bedrijven met meer toegang tot deze technologie. 

Wat zijn de voordelen van AI voor cryptohandel?

AI-technologie in cryptohandel kan gemakkelijker toegang bieden aan mensen die deze wereld willen betreden, aangezien het niet langer nodig is om verschillende aanbiedingen in de gaten te houden om activa te kopen of verkopen. Veel platforms kunnen zelfs veilige demo-modi bieden waarin je scenario's kunt testen en uitvoeren, zodat al je transacties zonder overlast kunnen worden uitgevoerd. 

Wat zijn de risico’s van AI voor cryptohandel?

Toch moeten we vermelden dat het gebruik van AI-technologie niet zonder risico is. Zoals we eerder vermeldden, implementeren bedrijven voornamelijk AI-technologie om de dichtstbijzijnde toekomst in de stroom van de markt te voorspellen. Als de gegevens echter worden gemanipuleerd of als er fouten in het algoritme zitten, kan dit leiden tot foutieve bewegingen of transacties. Een ander worstcasescenario is het misbruik van AI-resultaten, wat kan leiden tot marktmanipulatie waarbij die resultaten worden gebruikt of gepromoot om een ​​gewenste beweging in de markt te veroorzaken. 

Handelaren kunnen AI-technologie gebruiken om het crypto-handelsproces voor zowel nieuwe als oude handelaren te vergemakkelijken. Maar net als bij elke andere technologie moet deze zorgvuldig worden gebruikt. Je moet dus niet te afhankelijk worden van AI bij Bitcoin kopen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-11T14:48:35.000Z 24webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.