Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Is het minen van crypto de moeite waard in 2021?

Het korte antwoord is ja, al is dit wel ingewikkeld. Bitcoin mining begon als een goedbetaalde hobby voor mensen die direct begonnen en de kans hadden om elke 10 minuten 50 BTC te verdienen met mining vanuit hun slaapkamers.

Als jij destijds in 2010 ook direct begonnen was met het minen van Bitcoin dan was je ondertussen mogelijk zelfs miljonair geweest. Ondertussen kan dit ook nog een leuk zakcentje opleveren, bijvoorbeeld als je kiest voor het minen van Chainlink. Als je gemotiveerd bent om dit te leren en je wilt een semi-passief inkomen van bitcoin krijgen, dan zijn er een paar basisprincipes om je hoofd rond te krijgen, voordat je gaat uitzoeken of het zelfs mogelijk is om te profiteren van bitcoin-mining of is Chainlink kopen toch beter? Dit kun je overigens doen via Bitvavo

Wat is de beloning?

Miners worden beloond met 6,25 bitcoins. Dit aantal zal na de halvering in 2024 teruglopen naar 3,125 bitcoins. De beloning plus transactiekosten wordt betaald aan de miner die de puzzel als eerste heeft opgelost. Dit proces herhaalt zich ongeveer elke 10 minuten voor elke miningmachine op het netwerk. De moeilijkheidsgraad van de puzzel (Network Difficulty) wordt elke 2016 blokken aangepast, wat ongeveer 14 dagen duurt, om ervoor te zorgen dat gemiddeld één machine de puzzel in een periode van 10 minuten zal oplossen. Netwerkmoeilijkheden worden berekend door de hoeveelheid hashrate die bijdraagt ​​aan het Bitcoin netwerk.

Wat is mining hardware?

Mining hardware zijn gespecialiseerde computers die uitsluitend geproduceerd zijn om bitcoins te minen. Hoe krachtiger en hoe energiezuiniger je hardware is, hoe winstgevender het zal zijn om bitcoins te minen. Veel geld kost dit wel. De Antminer S19 heeft bijvoorbeeld een hash power van 95,0 TH / s, maar kost meer dan 5 duizend euro. De Antminer S19 Pro heeft meer hash power en kost dus ook een stuk meer bijvoorbeeld.

Wat is hashrate?

Hashrate is een maatstaf voor de rekenkracht van een miner. Met andere woorden, hoe meer miners en dus rekenkracht bitcoin minen en hopen op een beloning, hoe moeilijker het wordt om de puzzel op te lossen. Het is een computationele wapenwedloop, waarbij de individuen of organisaties met de meeste rekenkracht (hashrate) in staat zullen zijn om de meeste bitcoin te minen. Hoe meer rekenkracht een machine heeft, hoe meer oplossingen (en dus blokbeloningen) een miner waarschijnlijk zal vinden. In 2009 werd hashrate aanvankelijk gemeten in hash per seconde (H / s) - Vanwege de exponentiële groei van de mijnbouw werd H / s al snel vooraf vastgelegd andere eenheden. Zo staat TH /s bijvoorbeeld voor biljoenen hash per seconde.

Wat zijn de mining opbrengsten?

In 2020 genereert een moderne Bitcoin minemachine (algemeen bekend als een ASIC), zoals de Whatsminer M20S, elke dag ongeveer 8 euro aan Bitcoin inkomsten. Als je dit vergelijkt met de inkomsten van het minen van een andere cryptovaluta, zoals Ethereum, die wordt gedolven met grafische kaarten, kun je zien dat de inkomsten van Bitcoin mining twee keer zo groot zijn als die van mining met hetzelfde aantal GPU's dat je zou kunnen kopen voor één ASIC. Dertien AMD RX grafische kaarten kosten ongeveer hetzelfde als een Whatsminer M20s. Het minen van Bitcoin kan dus winstgevend zijn.

Verbruikt mining daadwerkelijk zoveel energie?

Je hebt waarschijnlijk al de angstverhalen gehoord over het energieverbruik van Bitcoin mining. Ongeacht of de impact wordt overdreven door de media, het is een feit dat de onderliggende kosten van mining de verbruikte energie zijn. De inkomsten uit mining moeten opwegen tegen die kosten, plus de oorspronkelijke investering in mining hardware, om winstgevend te zijn. Dit moet je dus goed berekenen voordat je start met het minen van Bitcoin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-26T16:49:06.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.