Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Welke manieren zijn er om Ethereum te minen?

Mogelijk wist je al dat er meerdere manieren zijn om aan crypto te komen. Zo kun je bij een online uitwisselingsservice zelf muntjes kopen, maar het is ook mogelijk om te minen.

Hierdoor krijg je dus gratis bijvoorbeeld Ripple, wat een goede digitale valuta is zoals je kunt zien aan de Ripple koers. Dit is een betalingsoplossing die gebaseerd is op de blockchain, zoals je kunt lezen in het artikel ‘Wat is Ripple?’ Ook Ethereum maakt gebruik van de blockchain. Sterker nog, deze munt heeft zelfs zijn eigen blockchain. Het is een optie om deze munt te minen, wat mogelijk is op meerdere manieren. In dit artikel kun je daar meer over lezen. 

Pool mining

Ethereum mining in een pool is de gemakkelijkste en snelste manier om te beginnen. Je werkt hierbij samen met andere mensen. Alle mensen die binnen een enkele pool aan het minen zijn, zijn het erover eens dat als één van hen het geheime nummer vindt, ze de beloningen met iedereen zullen delen. Hoe vaak je blokken vindt en beloningen deelt, is afhankelijk van de grootte van de pool. Niet alle pools zijn echter hetzelfde. Er zijn dan ook een paar dingen die je moet overwegen voordat je lid wordt van een pool, namelijk de grootte, de toeslag en de minimum uitbetaling. Je wilt immers wel optimaal kunnen profiteren van de Ethereum koers. Als je Ether wilt minen dan is dit overigens de manier die aanbevolen wordt. 

Alleen mining

Helemaal alleen Ethereum minen lijkt misschien een geweldig idee. Je hoeft geen immers beloningen te delen. Je zet gewoon je computer aan en laat het geld binnenstromen, toch? Helaas is dat niet het geval. Als je Ethereum mining doet zonder de hulp van anderen, concurreer je met andere mensen en krijg je alleen beloningen als je de wiskundepuzzel eerst oplost. Omdat je concurreert met een zeer groot netwerk van mensen en bedrijven die over veel middelen beschikken, zou je heel vaak heel veel geluk moeten hebben. Mining alleen is namelijk alleen winstgevend als je over veel middelen beschikt. Hiervoor heb je eigenlijk meer dan minstens 100 grafische kaarten nodig. Mogelijk kun je dan dus geld verdienen met het minen van Ether, maar het biedt geen garantie. Dit is dus niet echt een goede manier.

Cloud mining

Wanneer je cloud mining gebruikt, betaalt je iemand anders om voor je te minen. De manier waarop dit werkt, is dat je mijntijd huurt van andere mensen en in ruil daarvoor geven ze je alle beloningen die ze kunnen minen. Cloud mining met cryptocurrency lijkt misschien een beetje dom. Waarom zou iemand immers zijn uitrusting gebruiken om voor jou te minen als ze voor zichzelf kunnen mijnen? Waarom zou je iemand anders betalen om voor je te minen als je het geld zelf in apparatuur kunt investeren en zelf kunt minen? Waarom geef je het geld niet uit aan het kopen van de cryptocurrency die je wilt, in plaats van iemand te betalen om het te minen? Ook cloud mining wordt dus niet aanbevolen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-28T14:25:00.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.