Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

OutSystems presenteert nieuw platform

Combinatie van schaalbare cloudarchitectuur en continuous integration en delivery

UtrechtOutSystems, wereldleider in moderne applicatieontwikkeling, presenteert een nieuw applicatieplatform, waarmee ontwikkelaars snel innovatieve cloudapplicaties kunnen bouwen. Meer dan 14 miljoen mensen maken op dit moment gebruik van apps die met het OutSystems-platform zijn gemaakt. Van mobiele apps en websites voor consumenten, tot bedrijfskritische applicaties en het op maat maken van standaardsystemen die reeds in gebruik zijn, zoals Microsoft, SAP en Salesforce. Het nieuwe ontwikkelplatform, met de codenaam Project Neo, biedt een hoge mate van schaalbaarheid en ontwikkelaarsproductiviteit die organisaties nodig hebben om te concurreren in een cloud-first wereld.

Cloudarchitectuur op basis van containers

OutSystems heeft het nieuwe platform ontworpen om organisaties te helpen bij het managen van constante verandering, tekorten aan softwareontwikkelingstalent en de noodzaak om te moderniseren. Project Neo combineert de productiviteitsvoordelen van visuele, modelgebaseerde ontwikkeling met een cloudarchitectuur op basis van containers en Kubernetes, gehost op Amazon Web Services (AWS). Op deze manier kan elk bedrijf op maat gemaakte cloudapplicaties bouwen die op wereldwijde schaal ontwikkeld en continu veranderd kunnen worden.

“OutSystems doorbreekt de grenzen van traditionele softwareontwikkeling. Met Project Neo hebben we een platform ontworpen waarmee elk ontwikkelteam elke applicatie op zeer grote schaal kan bouwen”, zegt Paulo Rosado, CEO en oprichter van OutSystems. “Ontwikkelaars zouden de trekkers van innovatie moeten zijn, maar complexiteit beperkt hun vermogen om te innoveren en differentiëren. In plaats van hun talenten te verspillen aan het repareren, veranderen en onderhouden van code en verouderde systemen, wil je ze tools aanreiken die hun creativiteit prikkelen, zodat de organisatie een concurrentievoordeel kan behalen.”

Productiviteit door voortdurende verandering

Met Project Neo kunnen klanten hun eigen platformen bouwen die containers en Kubernetes combineren met cloudtechnologieën. Hierdoor kunnen teams hun legacy-applicaties naar de cloud migreren, nieuwe en meer strategische applicaties bouwen en digitale transformaties starten voor elk onderdeel in de organisatie. Van interne processen tot mobiele apps. Project Neo doet dit door:

  • Het afhandelen van de kritische maar ongedifferentieerde aspecten van softwareontwikkeling: Ontwikkelaars kunnen zich richten op de code die innovatie en concurrentievoordeel oplevert. Project Neo automatiseert DevOps-processen, beheert een geavanceerde cloud-runtime, documenteert code automatisch, lost code-afhankelijkheden op, voert regressietesten uit, dwingt architectuurstandaarden af, voegt voortdurend nieuwe platformfuncties toe en houdt het hele systeem tot op de minuut up-to-date.
  • Het uitvoeren van DevOps-practices op elite-niveau: Het stelt ontwikkelaars in staat om binnen uren, in plaats van dagen of weken, kritieke wijzigingen in applicaties door te voeren, zelfs meerdere per dag, zonder de technical debt te vergroten.
  • Voortdurend up-to-date te zijn met nieuwe cloudtechnologieën: Project Neo is ontworpen om ervoor te zorgen dat cloudapplicaties altijd up-to-date en state-of-the-art zijn, en wordt automatisch bijgewerkt met de laatste cloudtechnologieën, zonder dat dit gevolgen heeft voor apps die reeds in productie zijn.
  • Consumenten- en B2B-apps automatisch naar enorme pieken in de vraag te schalen: Het kan moeilijk zijn om te voorspellen wanneer het aantal gebruikers zal groeien, maar ontwikkelaars kunnen met vertrouwen bouwen aan apps die naar honderden miljoenen gebruikers kunnen schalen naarmate organisaties en het gebruik van applicaties groeien.
  • Het werk van zowel individuele ontwikkelaars als grote enterprise software fabrieken te voeden: Project Neo houdt elke ontwikkelingsorganisatie draaiende op piekproductiviteit en prestaties, waardoor honderden ontwikkelaars tegelijkertijd kunnen werken en continu portfolio’s van applicaties kunnen bijwerken.

Project Neo is nu beschikbaar voor publieke preview voorafgaand aan de officiële lancering in 2022. Wanneer Project Neo beschikbaar is, zal het naast OutSystems 11 staan, dat door analisten en ontwikkelaars wordt beschouwd als een goede keuze voor enterprise-grade low-code ontwikkeling. OutSystems blijft investeren in het huidige platform, dat naast Project Neo blijft bestaan. Hierdoor kunnen klanten kiezen uit cloud-native, multicloud of on-premise oplossingen. Ontwikkelaars kunnen OutSystems 11 gratis uitproberen en zich registreren om Project Neo te bekijken op www.outsystems.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-23T14:09:13.000Z OutSystems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.