Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De werking van hyperautomation

De technologie staat tegenwoordig niet stil. Het lijkt wel alsof er je iedere week weer nieuwe termen om de oren vliegen. Misschien heb je al wel eens gehoord van hyperautomation, maar het kan ook zijn dat je hier nog totaal niet mee bekend bent. Het is een goed idee om hier wel snel bekend mee te raken, want op meerdere fronten kan dit een hoop voor je betekenen. Hyperautomation houdt in dat geavanceerde technologieën worden ingezet om verschillende processen steeds meer te automatiseren.

Tegelijkertijd staat de mens centraal bij dit thema. In dit artikel leggen we de werking van hyperautomation uit. We laten je zien wat dit voor jou als mens en voor je bedrijf kan betekenen.

Wat is hyperautomation precies?

Het woord hyperautomation bestaat uit twee delen: hyper en automation. Met hyper bedoelen we iets dat bijzonder is, iets dat boven de gewone maat uit komt. Het is iets wat niet standaard is, maar beter is dan dat. Daarnaast is er de automation, in het Nederlands ook wel bekend als automatisering. Deze term spreekt redelijk voor zich: waar er voorheen arbeid van mensen werd vereist, zorgt automatisering er voor dat processen automatisch uitgevoerd kunnen worden. Dit scheelt een hoop moeite en flink wat tijd. Hierdoor kunnen diverse processen vloeiender en efficiënter uitgevoerd worden. 

Hyperautomation maakt gebruik van geavanceerde technologieën om processen nog optimaler te kunnen automatiseren. Daarom is hyperautomation voor veel bedrijven een interessante optie. Neem contact op met You-Get om te kijken wat hyperautomation voor jouw bedrijf kan betekenen.

Hoe wordt hyperautomation uitgevoerd?

Bij hyperautomation wordt er dus gebruik gemaakt van verschillende soorten geavanceerde technologieën. Een goed voorbeeld hiervan is AI. AI staat voor Artificial Intelligence oftewel artificiële intelligentie. Deze artificiële intelligentie is tegenwoordig slimmer en geavanceerd dan ooit, waardoor het voor steeds meer processen gebruikt kan worden. Daarnaast wordt machine learning steeds meer ingezet om hyperautomation mogelijk te maken. Bij machine learning leert een machine als het ware iets gebaseerd op de input van mensen. Zo wordt een proces steeds meer gestroomlijnd totdat het optimaal automatisch uitgevoerd kan worden. Zo zijn er nog veel meer soorten technologieën die ingezet kunnen worden om diverse processen nog meer te automatiseren. Tegelijkertijd mag de mens niet vergeten worden.

Het doel van hyperautomation

Door de focus op automatisatie dreigt er het gevaar dat de mens vergeten gaat worden. Bij hyperautomation staat de mens juist centraal. Het doel van deze vorm van automatisatie is om de groei van mensen te faciliteren. Daarom is er bij hyperautomation ook geen sprake van kortweg een paar automatiseringstools toe te voegen aan je onderneming. Kennis is vereist op diverse fronten, waaronder de bedrijfsprocessen als de meest recente technologische vooruitgangen. Alleen zo kan ontdekt worden hoe platforms zo optimaal mogelijk gecombineerd en geïntegreerd kunnen worden. Alleen mensen maken dit mogelijk. Daarom staat de groei van de mens centraal bij hyperautomation.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-29T15:24:56.000Z You-Get


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.