Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ontoforce en ZS bieden samen end-to-end services aan aan life sciences

ONTOFORCE een toonaangevend Belgisch softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in data management en kennistechnologie voor de life sciences industrie, en ZS, een wereldwijd managementadvies- en technologiebedrijf, hebben een nieuw strategisch partnerschap aangekondigd. De samenwerking stelt ZS in staat om het flagship product van ONTOFORCE, DISQOVER, in te zetten bij klanten in toepassingsgebieden voor biomedisch onderzoek, zoals target- en medicijnscreening en leadoptimalisatie. Binnen deze toepassingsgebieden zal ZS DISQOVER kunnen gebruiken om klanten te helpen hun onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten - met onder meer doelidentificatie, omics-gegevensanalyse en biomarkerselectie - te optimaliseren.

DISQOVER is een data- en kennisplatform dat specifiek voor de life sciences-sector ontwikkeld werd. Het verbindt naadloos grote hoeveelheden data met elkaar waardoor onderzoek en databeheer efficiënter worden. Op basis van semantische technologie en een op ontologie gebaseerde kennisgrafiek, is DISQOVER geoptimaliseerd voor het zoeken en verkennen van gegevens. De combinatie van DISQOVER met de diepgaande kennis die ZS heeft op het gebied van ontologiecreatie en gegevenstransformatie met behulp van semantische webstandaarden, vormt een aanvulling op de professionele diensten die ZS biedt aan klanten in het vroege onderzoek en -ontwikkeling. Door de snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie van gegevensverkenning en -analyse te verbeteren door middel van van DISQOVER, zal het partnerschap ook gezamenlijke klanten ondersteunen die de FAIR-gegevensprincipes (vindbaar, toegankelijk, interoperabel, herbruikbaar) willen toepassen.

"We zijn verheugd om onze krachten met die van ZS te bundelen", zegt Valerie Morel, CEO van ONTOFORCE. "De combinatie van hun expertise samen met ons DISQOVER-platform zal onze klanten ertoe in staat stellen nieuwe opportuniteiten te identificeren. Tegelijkertijd zullen ze voorop kunnen blijven lopen tijdens één van de meest cruciale fasen van de ontwikkeling van geneesmiddelen."

"Deze samenwerking zal ons toelaten tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van klanten op het gebied van gegevens- en kennisbeheer", zegt Bruce Press, directeur bij ZS. "In een recent project met één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld werkte ZS bijvoorbeeld al samen met ONTOFORCE om de verkenning van nieuwe biomarkers in de oncologie multi-omics datasets te versnellen."

ONTOFORCE en ZS organiseerden onlangs ook al samen een live webinar omtrent het optimaliseren van multi-omics-onderzoek, een onderwerp dat van belang is voor veel biofarmaceutische organisaties die omics-gegevens gebruiken voor geneesmiddelenontwikkeling. Het webinar was gericht op de uitdagingen en best practices rond het beheer van omics-gegevens. Deelnemers kregen ook inzicht in de tools die worden gebruikt door life sciences en biofarmaceutische bedrijven wereldwijd om multi-omics-databeheer en -onderzoek te optimaliseren. Een opname van het webinar is hier te bekijken.

Over ONTOFORCE:

ONTOFORCE helpt life sciences bedrijven onderzoek en medicijnontwikkeling te versnellen door verborgen inzichten uit gegevens te ontsluiten. Hun paradepaardje, DISQOVER, is gebaseerd op semantische technologie en een op ontologie gebaseerde kennisgrafiek. Het is een data- en kennisplatform dat speciaal is ontwikkeld voor de life sciences-industrie. DISQOVER verbindt de interne, vaak geïsoleerde gegevens van een organisatie naadloos met gelicentieerde gegevens en openbare gegevens in één gebruiksvriendelijk, aanpasbaar platform, waardoor efficiënte gegevensverkenning en -analyse mogelijk worden.

DISQOVER heeft meer dan 10.000 gebruikers over de hele wereld en wordt gebruikt door vele top 100 farmaceutische bedrijven en biotech-organisaties. Gebruikers zijn onder meer wetenschappelijke onderzoekers, bio-informatici, data scientists en vele anderen.

ONTOFORCE heeft zijn hoofdkantoor in Gent, België, en heeft een tweede kantoor in Cambridge, Massachusetts in de Verenigde Staten. Lees meer over ONTOFORCE op ontoforce.com en probeer DISQOVER op disqover.com.

Over ZS:

ZS is een management advies- en technologiebedrijf dat zich richt op het transformeren van de wereldwijde gezondheidszorg. We maken gebruik van geavanceerde analyses, plus de kracht van gegevens, wetenschap en producten, om onze klanten te helpen intelligentere beslissingen te nemen, innovatieve oplossingen te leveren en de resultaten voor iedereen te verbeteren. ZS werd opgericht in 1983 en heeft meer dan 12.000 medewerkers in 35 kantoren wereldwijd. Ga voor meer informatie naar https://www.zs.com/ of volg ons op Twitter en LinkedIn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-27T12:00:00.000Z ONTOFORCE


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.