Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Auth0 krijgt Serie F-financiering van 120 miljoen dollar

Aanhoudende groei van het bedrijf benadrukt het belang van identiteitsbeheer bij digitale transformatie

Bellevue, Washington, VS – 16 juli 2020 – Auth0, het identiteitsplatform voor ontwikkelingsteams, heeft een Serie F-financieringsronde van 120 miljoen dollar afgerond. Dankzij deze financiering wordt de waarde van Auth0 nu geschat op 1,92 miljard dollar en is het totale kapitaal van het bedrijf verhoogd naar meer dan 330 miljoen dollar. De financiering stimuleert de innovatie en go-to-market-uitbreiding als antwoord op de wereldwijde vraag naar een eenvoudig, schaalbaar identiteitsplatform dat veilige toegang biedt tot elke applicatie.

Bij de ronde, geleid door Salesforce Ventures, was ook een nieuwe investeerder, DCTP, betrokken. Verder namen bestaande investeerders Bessemer Venture Partners, Sapphire Ventures, Meritech Capital, World Innovation Lab, Trinity Ventures, Telstra Ventures en K9 Ventures deel aan de financieringsronde.

Auth0's Serie F-financiering volgt ongeveer een jaar na de afronding van de Serie E-financiering van 103 miljoen dollar in mei 2019, die het bedrijf de 'unicorn'-status bracht. Na een groei van 70 procent in 2019 zette Auth0 zijn snelle groei voort tot in het tweede kwartaal van 2020, ondanks de onzekerheid van de huidige wereldwijde economische situatie.

Auth0 blijft zijn klantenbestand snel uitbreiden en benadrukt daarmee dat identiteitsbeheer een essentiële rol speelt in digitale transformatie en in het bieden van toegang tot klantapplicaties. Duizenden klanten besteden hun identiteitsbeheer uit aan Auth0 om de last van het onderhoud van complexe systemen te verlichten, te profiteren van een snellere time-to-market en te voorzien in een probleemloze eindgebruikerservaring.

“Auth0 is toonaangevend op de grote, snelgroeiende markt voor identiteitsbeheer en is zelf ook enorm gegroeid”, zegt John Somorjai, EVP, Corporate Development & Salesforce Ventures bij Salesforce. “De expertise van Auth0 op het gebied van end-to-end identiteitsproducten is goed afgestemd op het Customer 360-platform van Salesforce. We kijken ernaar uit om hun groei te ondersteunen met deze nieuwe strategische investering van Salesforce Ventures om innovatie onder onze klanten te blijven stimuleren.”

“Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om gebruikerstoegang op alle apparaten en verbindingen te beveiligen”, zegt Jack Young, partner en head of venture capital bij DTCP. “Auth0 heeft zichzelf gepositioneerd als leider op het gebied van Identity-as-a-Service en heeft het vertrouwen van applicatieontwikkelaars weten te winnen met zijn flexibele oplossing voor direct inzetbaar identiteitsbeheer. We gebruiken onze Europese roots en ons strategische wereldwijde netwerk om het Auth0-team verder te helpen groeien.”

Eugenio Pace, CEO en medeoprichter van Auth0: “Het bereiken van een Serie F-financieringsronde is een geweldige mijlpaal voor ons bedrijf en we zijn onze nieuwe en bestaande investeerders enorm dankbaar voor hun steun. Bijna alle apps en services zijn afhankelijk van veilige verificatie en een naadloze gebruikerservaring. Onze jaarlijkse groei is een weerspiegeling van het hardnekkige probleem dat door onze technologie wordt opgelost en we zijn heel trots deel uit te kunnen maken van het traject van onze klanten.”

Auth0 heeft wereldwijd circa 650 werknemers in dienst en staat nog altijd bekend als toonaangevende niet-beursgenoteerde onderneming. Auth0 is opgenomen in de Forbes 2019 Cloud 100, Deloitte’s Technology Fast 500 en ontving daarnaast andere belangrijke onderscheidingen.

Over Salesforce Ventures

Salesforce is wereldwijd marktleider op het gebied van Customer Relationship Management (CRM), waardoor bedrijven in het digitale tijdperk dichter bij hun klanten komen. Salesforce Ventures, de wereldwijde investeringstak van Salesforce, investeert in de volgende generatie bedrijfstechnologie die de kracht van het Salesforce-platform vergroot. Salesforce Ventures bouwt het grootste ecosysteem van enterprise-cloudbedrijven ter wereld en breidt die technologie uit naar klanten. Portfoliobedrijven ontvangen financiering, strategisch advies en operationele ondersteuning. Ze kunnen ook eenvoudig lid worden van Pledge 1% om iets teruggeven aan de samenleving onderdeel van hun bedrijfsmodel te maken. Salesforce Ventures heeft sinds 2009 geïnvesteerd in meer dan vierhonderd bedrijven, waaronder DocuSign, GoCardless, Guild Education, nCino, Twilio, Zoom en andere bedrijven in 22 landen. Meer informatie is te vinden op www.salesforce.com/ventures.

Over DTCP

DTCP is een beleggingsbeheergroep met een waarde van 1,7 miljard dollar aan activa die onder beheer en advies van zakelijke en institutionele investeerders vallen. Daarnaast heeft de groep een portfolio van meer dan zestig bedrijven. De groep voorziet in diensten op het gebied van durf- en groeikapitaal, private equity en advies voor de technologie-, media- en telecommunicatiesector. Het bedrijf is actief en investeert in Europa, Noord-Amerika en Azië vanuit zijn kantoren in Hamburg, San Francisco, Tel Aviv en Seoul. Meer informatie over DTCP is te vinden op dtcp.capital, www.linkedin.com/dtcp-capital of volg @dtcp_capital op Twitter.

Over Auth0

Auth0 biedt een platform voor verificatie, autorisatie en beveiligde toegang voor applicaties, apparaten en gebruikers. Beveiligings- en ontwikkelingsteams vertrouwen op de eenvoud, schaalbaarheid en expertise van Auth0 om identiteit voor iedereen te laten werken. Auth0 bewaakt maandelijks meer dan 4,5 miljard inlogtransacties, beveiligt identiteiten zodat innovators kunnen innoveren en stelt internationale ondernemingen in staat om hun klanten over de hele wereld betrouwbare, superieure digitale ervaringen te bieden.

Ga voor meer informatie naar https://auth0.com of volg @auth0 op Twitter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-16T11:30:33.000Z Auth0


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.