Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gebruik deze tips bij het inrichten van je thuiskantoor

Door de pandemie moesten veel mensen lang vanuit huis werken.

Doordat lang niet iedereen hierop voorbereid was, zaten de meeste van ons op de gietvloer op een stoel aan de keukentafel te werken. Dat is natuurlijk niet bepaald ideaal. Hierdoor had je namelijk normaal gesproken geen goede houding, waardoor je mogelijk last kreeg van je rug en/of nek. Ook kan het die mooie design betonvloer van je beschadigen doordat je constant met de stoel beweegt. Normaliter zorgt dit niet voor krassen op een vloer van beton, maar ook op een hardhouten vloer kan dit wel beschadigingen opleveren. Het is dan ook beter om een thuiskantoor in te richten, wat mogelijk is met behulp van de onderstaande tips. 

Feng shui 

Als je werkruimte je een traag gevoel geeft in plaats van een energiek gevoel, overweeg dan om deze te herschikken volgens de Feng shui praktijken. Feng shui is een praktijk die ruimtelijke ordening en energiebalans toepast voor een optimaal ontwerp en lay-out. De Chinezen gebruiken het niet voor niets al 6000 jaar. Feng shui beoefenaars geloven dat positieve energie voortkomt uit de stroom van goede chi, en als de inrichting van je werkruimte de stroom ervan blokkeert, wordt het energieniveau negatief beïnvloed. Zo is het belangrijk om je bureau in een positie te plaatsen waarbij je rug niet naar de deur is gericht. Ook moet je bureau niet in de buurt van de deur staan. Het beste is om het bureau diagonaal ten opzichte van de ingang van de ruimte te zetten. 

Eigen stijl

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Exeter verbetert het nemen van ontwerpbeslissingen over je werkruimte de productiviteit, evenals de gezondheid en het geluk. In feite bleken de deelnemers een verhoogde productiviteit van 32 procent te hebben. Denk na over je persoonlijke stijl voordat je een interieurontwerper inhuurt om ontwerpbeslissingen voor je te nemen. Als je van een industriële stijl houdt dan is het bijvoorbeeld een goed idee om voor een grindvloer te kiezen in je thuiskantoor. Daarnaast moet je natuurlijk ook nadenken over de persoonlijke items die je wilt opnemen in je werkruimte. Hierdoor zorg je ervoor dat je thuiskantoor persoonlijk aanvoelt, wat ook zeker het geval is als je je eigen stijl verwerkt in de ruimte. 

Groen

Het kiezen van de juiste verfkleuren voor je thuiskantoor kan je creativiteit en productiviteit stimuleren. Je kan je tafel beschermen tegen krassen en vlekken met epoxy giethars van de Epoxywinkel, zodat de frisse kleuren altijd aanwezig blijven van je thuiskantoor. Volgens Feng shui wordt groen geassocieerd met groei en daadkracht. Groen brengt gevoelens van rust voort. Bovendien concludeert een studie van Stephanie Lichtenfeld van de Universiteit van München dat de kleur groen creatieve prestaties zou kunnen opwekken, wat natuurlijk belangrijk zou kunnen zijn in je werk. Als je het niet een goed idee vindt om je hele kantoor in huis groen te schilderen dan kun je nog steeds de vruchten van deze kleur plukken door een accentmuur groen te schilderen. Ook is het mogelijk om de groene kleur te verwerken in je thuiskantoor met behulp van planten bijvoorbeeld. Andere groengekleurde accessoires kun je hier natuurlijk ook voor gebruiken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-08T15:26:40.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.