Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kan ik mijn crypto investering aan een computer overlaten?

We kunnen steeds meer taken met een gerust hard aan computers overlaten. Vooral de opkomst van artificial intelligence heeft erin geresulteerd dat computers een belangrijk onderdeel vormen in onze samenleving. De snelle populariteit van de handel in cryptocurrency sluit hier volledig bij aan. De crypto handel neemt een aantal belangrijke struikelblokken van de traditionele financiële sector weg. De handel in cryptocurrency is voor een groot deel computergestuurd maar er zijn zaken die je toch beter zelf kunt beslissen als handelaar en/of belegger.

Groeiende populariteit crypto handel

De groeiende populariteit van de crypto handel is deels toe te schrijven aan de digitalisering van de maatschappij. Zoals aangegeven neemt de handel in digitale munteenheden een aantal grote struikelblokken van de traditionele financiële markten weg. De crypto handel maakt gebruik van de blockchain technologie en voorziet hiermee in de mogelijkheden om  veilige, efficiënte en snelle financiële transacties vorm te geven. Daarnaast wordt het handelen in digitaal geld gezien als een interessant verdienmodel. Er zijn immers veel mensen die hiermee een aanzienlijk vermogen hebben opgebouwd al is dit succes geen vanzelfsprekendheid. De crypto handel is een zeer risicovolle business. Een opgebouwde winst kan binnen een zeer kort tijdsbestek zomaar over zijn gegaan in een fors verlies.   

Mogelijkheden om de crypto markt te betreden

Er zijn tegenwoordig zeer veel mogelijkheden om de crypto markt te betreden. Waar je in het verleden uitsluitend terecht kon bij onbekende buitenlandse websites om een crypto investering te doen is dit tegenwoordig wel anders. Er zijn diverse crypto exchanges ontwikkeld voor de Nederlandse markt en er kan gebruik worden gemaakt van initiatieven zoals tesla coin. Hiermee speelt de sector uitstekend in op de toenemende populariteit in cryptocurrency. Deze interesse werd verstrekt toen de traditionele financiële markt besloot om kosten in rekening te brengen om spaargeld op rekeningen op te slaan. De wens om op afstand een toegankelijk en (wellicht) interessant verdienmodel te genereren werd op een perfecte manier ingevuld.

Kun je de computer laten bepalen wat het beste moment van investeren is?

Het feit dat de cryptowereld volledig gedigitaliseerd is, roept de vraag op of je een computer kunt laten bepalen wat het beste moment van investeren is. Theoretisch gezien kan dit maar in de praktijk kan dit niet. Een trading bot neemt immers beslissingen en voert transacties uit op basis van de gekozen tactiek van de handelaar/ belegger. Heeft deze persoon een gunstige strategie uitgestippeld? Dan zal de trading bot een aantal gunstige beslissingen nemen. Is de trading bot “gevoed” met een aantal minder gunstige opdrachten? Dan zal dat merkbaar zijn in het uiteindelijke resultaat. De menselijke kennis vormt dus nog altijd de basis voor een succesvolle crypto handel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-21T17:04:00.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.