Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Binance verstevigt trainingsprogramma in strijd tegen cryptofraude

Door haar rechtshandhaving trainingsprogramma wil Binance helpen om cryptomisdrijven te bestrijden en wetshandhavers en toezichthouders bijstaan

27 september 2022 - Binance, het wereldwijde blockchain-ecosysteem achter 's werelds grootste cryptocurrency exchange qua handelsvolume, kondigt vandaag formeel zijn Global Law Enforcement Training Program aan, dat exponentieel is gegroeid sinds de uitbreiding van het onderzoeksteam in het afgelopen jaar. Het programma - de eerste gecoördineerde inspanning van de sector over de hele wereld - is door Binance opgezet om wetshandhavers en aanklagers te helpen bij het opsporen van financiële en cybermisdrijven en te helpen bij de vervolging van slechte actoren. 

"Naarmate meer toezichthouders, openbare rechtshandhavingsinstanties en belanghebbenden in de particuliere sector nauwlettend naar crypto kijken, zien we een toenemende vraag naar training om te helpen bij het opleiden over en bestrijden van cryptomisdrijven," zei Tigran Gambaryan, Global Head of Intelligence and Investigations bij Binance. "Om aan die vraag te voldoen, hebben we ons team versterkt om meer trainingen te geven en hand in hand te werken met toezichthouders over de hele wereld." 

In het afgelopen jaar heeft het Binance Investigations team deelgenomen aan meer dan 30 anti-cyber en financiële misdaad workshops met wetshandhavers in verschillende landen, waaronder Argentinië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Israël, Nederland, Filippijnen, Zweden, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk. 

Het trainingsprogramma wordt geleid door leiders van het Binance Investigations-team dat bestaat uit beveiligingsexperts en voormalige wetshandhavers, waaronder wereldberoemde experts die hebben geholpen bij het neerhalen van enkele van 's werelds grootste cryptocriminele platforms, waaronder Silkroad en Hydra. 

Het trainingsprogramma van een volledige dag omvat persoonlijke workshops over de concepten van blockchain en crypto-activa. Het curriculum omvat ook inzicht in de evoluerende wettelijke en regelgevende omgeving. Het anti-witwasbeleid (AML) van Binance en de onderzoeksmethoden die het bedrijf heeft ontwikkeld om potentiële fraude op te sporen en te voorkomen, worden ook in detail besproken. 

Als gevolg van zijn robuuste compliance- en AML-programma's heeft Binance onlangs goedkeuringen en registratie verkregen in onder meer Frankrijk, Italië en Spanje, waardoor de exchange een van de weinige cryptobedrijven is die dit binnen G7-landen voor elkaar krijgt.

"Het beschermen van gebruikers is onze eerste prioriteit bij Binance. We werken hand in hand met de rechtshandhaving om verdachte accounts en frauduleuze activiteiten op te sporen en te traceren en dragen zo bij aan de strijd tegen terrorismefinanciering, ransomware, mensenhandel, kinderporno en financiële misdrijven", aldus Gambaryan, een voormalig speciaal agent van de Internal Revenue Service-Criminal Investigation (IRS-CI) Cyber Crimes Unit. 

Sinds november 2021 heeft het Binance Investigations team gereageerd op meer dan 27.000 rechtshandhavingsverzoeken met een gemiddelde reactietijd van drie dagen, wat sneller is dan elke traditionele financiële instelling. "Binance staat er onder rechtshandhavers om bekend een snel reactiesysteem te hebben, ongeëvenaard door welke traditionele financiële instelling dan ook," zei Gambaryan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-27T08:42:19.000Z Backstage Communication


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.