Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Printer opnieuw defect? Zo vind jij de perfecte printer

Printers zijn apparaten die we nog altijd veel gebruiken. Hoewel de samenleving in toenemende mate aan het digitaliseren is en papieren brieven allang niet meer verstuurd worden, kunnen printers nog altijd niet de deur uit. Zo gaat een document digitaal ondertekenen doorgaans niet vanzelf en leest een papieren artikel toch prettiger dan een digitale krant.

Ondanks ons regelmatige gebruik van printers, is het niet meer noodzakelijk om de nieuwste van de nieuwste printer aan te schaffen. Zeker als je slechts een enkele keer gebruik maakt van je printer of als niet over de laatste snufjes wil beschikken, is een refurbished printer een aantrekkelijk alternatief.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een printer

Op het eerste gezicht lijken printers allemaal hetzelfde: je stopt een papiertje in de printer, klikt op de computer op afdrukken en het digitale document rolt in een handomdraai op papier uit de printer. Desalniettemin bestaan er ontelbaar veel soorten en maten printers. Zo is het je vast opgevallen dat de printers op het werk vaak alleen in zwart-wit printen in plaats van in kleur. Dit komt omdat het printen in zwart-wit één tonercartridge vereist, wat aanzienlijk kosten bespaart ten opzichte van de aanschaf van verschillende cartridges om in meerdere kleuren te kunnen printen. Een zwart-wit printer kopen kan dus zeker een aanrader zijn. Ook wordt er doorgaans onderscheid gemaakt tussen laserprinters en inkjet printers. Laserprinters worden tegenwoordig meer en meer verkocht, omdat ze scherp de letters printen en de cartridges lang meegaan. Om die reden is ook dit een belangrijk punt van aandacht bij de aanschaf van een printer.

Refurbished printers versus gloednieuwe printers

Niet alleen kunnen er kosten bespaard worden op een zwart-wit printer, maar ook kan een refurbished printer uitkomsten bieden. Rerfurbished printers zijn namelijk vaak afkomstig van leasemaatschappijen, waardoor de printer doorgaans nog in uitstekende staat is. Maak je dus geen zorgen over slecht geprinte documenten of een beschadigde plaat bij het inscannen van je documenten. Bovendien kan je bijvoorbeeld een dure A3 printer nu tegen een aantrekkelijke prijs aanschaffen. Ondanks de voordelen van een refurbished printer, is het mogelijk dat de refurbished printer gebruikssporen heeft. Desalniettemin zijn deze gebruikssporen meestal haast niet zichtbaar, waardoor het niet nodig is om direct elke refurbished printer af te schrijven. Wel is het belangrijk dat je goed nagaat wat je zoekt in een printer, omdat het aanbod aan tweedehands printers beperkter is dan gloednieuwe printers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-23T15:25:35.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.