Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Technische tools waar je niet op moet besparen

Alles wordt duurder, die conclusie kun je inmiddels wel trekken. Of het nu om de gasrekening of de boodschappen gaat, we zien het overal terug. Niet altijd berichten om vrolijk van te worden, en de eerste reflex van velen is dan ook om de hand op de knip te houden.

Een begrijpelijke reactie en soms ook slim om te doen. Natuurlijk is het altijd goed om je bewust te zijn van de uitgaven en deze scherp in de gaten te houden, maar toch zijn er van die uitgaven waarvan wij zeggen; ga voor kwaliteit boven prijs. Welke dat zijn? Hier onze tips.

Goed gedrukt

Als er één technisch apparaat hier is wat vaak stuk gaat, dan is het wel de printer. Dit blijven nou eenmaal zeer gevoelige apparaten, dit komt omdat het uit zeer kleine onderdelen bestaat die ook nog eens af en toe onderhouden en vervangen moeten worden. Kortom, een printer geeft altijd gedoe.

Daarnaast kun je printers al tegen zéér gunstige prijzen kopen. Dit zijn echter wel vaak de varianten die niet erg lang meegaan. Mochten ze vervolgens stuk gaan, dan zijn de onderdelen vaak niet los verkrijgbaar.

Mocht je veel en snel willen printen, dan is een laserprinter kopen een aanrader. Maar doe dit dan dus wel van een gerenommeerd merk zodat je zeker weet dat deze altijd weer gerepareerd kan worden. Hiermee verleng je de levensduur ontzettend, en ben je uiteindelijk goedkoper uit.

Merk boven versie

Waar het gaat om hardware zoals telefoons en laptops raden wij ook altijd aan om voor een erkend merk te gaan. Waar het gaat om telefoons zijn dit uiteraard de merken zoals Apple of Samsung. Ook het gebruikte besturingssysteem is hierbij cruciaal, kies altijd voor een bekende variant waar veel apps van zijn en die regelmatig geüpdatet worden.

Wanneer je hier niet voor kiest, zul je al snel merken dat je oude versies hebt en niet meer mee kunt gaan met de nieuwste ontwikkelingen. Wanneer je toch een beperkt budget hebt, ga dan voor een oudere versie van een smartphone of tablet maar wel dus van een bekend merk. Refurbished varianten kunnen daarnaast ook nog een goed alternatief zijn, zeker wanneer je deze bij een erkend bedrijf koopt.

Kortom, waar het gaat om de basics zoals een laptop en telefoon is het vooral het merk wat belangrijk is. Niet omdat we zo dol zijn op het sponsoren van deze bedrijven, maar meer omdat het onderhoud ervan veel eenvoudiger is. Ook wanneer een reparatie nodig is, zit je bij deze merken veel beter. Een printer van Brother en een laptop van Dell kosten wellicht eerst wat meer, maar uiteindelijk zul je jezelf dankbaar zijn. Dus liever iets langer sparen, om daarna vervolgens jaren plezier te hebben!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T08:21:22.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.