Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Sip trunking steeds populairder

Het gebruik van SIP Trunk neemt de laatste jaren een enorme vlucht. En dat is niet zomaar. In plaats van dat je belt via de traditionele telefoonlijn zoals dat bij ISDN gaat, doe je dit met SIP Trunk via een internetverbinding.

Hoe werkt het?

Het is een vorm van bellen zonder de vaste telefoonlijn te gebruiken, omdat het contact via een internetverbinding verloopt. Zo creëer je eenvoudig een structuur waarmee je bijvoorbeeld een meeting organiseert voor leden van verschillende werkteams. Met deze werking zorg er dus dat de digitale technologie het contact tussen diverse afdelingen versoepelt door een druk op een knop.

Krachtig middel in uiteenlopende situaties

Stel, je bent eindverantwoordelijk voor een proces binnen een bedrijf waarbij de verkopers op pad zijn, de makers achter hun bureau zitten en assistenten overleggen met de afnemers. Dan is het waardevol om deze medewerkers in een paar seconden te kunnen bereiken. En dat kan met sip trunking. Dat komt doordat het stelsel op een manier is ingericht dat elk apparaat zich aanmeldt. En als je een gezamenlijk gesprek inpland, rinkelt bij alle teamleden het belletje waardoor ze weten: de gelegenheid om met elkaar te praten. Hierdoor ontstaan er binnen een paar seconden de effectiefste momenten waarmee de organisatie verder groeit naar een hoger niveau.

De voordelen

Om de voordelen uit te leggen, maken we een vergelijking tussen losse netwerken en een gehele samenstelling. Wie een online-bijeenkomst organiseert tussen medewerkers waarvan de collega’s onderling een smartphone, tablet, computer of een laptop hebben, zal lang bezig zijn om een meeting in te luiden. Dit komt doordat niemand een account heeft met dezelfde chatdienst, zoals Skype. Daardoor moet er eerst naar een oplossing worden gezocht en dat gaat van kostbare tijd af om belangrijke punten te bespreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-24T14:15:16.000Z Internet Impact


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.