Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Penneo start Europese Expansie vanuit België

Dit artikel delen:
Penneo

Penneo, de Scandinavische leider in gekwalificeerde elektronische handtekeningen, koos voor België om zijn Europese expansie te starten

De Scandinavische ‘RegTech’ Penneo, genoteerd aan de Nasdaq First North Growth Market Denmark, koos voor België om zijn expansie richting het zuiden van Europa te starten. Penneo zorgt ervoor dat bedrijven het valideringsproces kunnen digitaliseren van commerciële en juridische documenten, waarvoor een of meer gekwalificeerde handtekeningen nodig zijn die voldoen aan de wettelijke vereisten.

Wie wil er vandaag nog tijd verliezen met een document te tekenen voor akkoord?

Of wie wil er nog achter klanten, leveranciers of collega’s aanhollen om hun handtekening te krijgen? Maar al te vaak moet het ontvangen document nog worden afgedrukt, ondertekend, gescand en per post of e-mail worden teruggestuurd. En daarna moet het nog in ontvangst worden genomen, nagekeken en opgeslagen op de juiste plaats. In de meeste gevallen zitten er meerdere dagen tussen de verzending van het document en de validatie ervan. 

Met Penneo verdwijnen die vervelende stappen: enkele seconden volstaan om een document goed te keuren en juridische waarde te geven. Enkele duizenden bedrijven, waaronder PwC, KPMG, Deloitte, VGD … gebruiken deze oplossing al in Scandinavië: meer dan 3 miljoen documenten per jaar worden elektronisch ondertekend. Dat bespaart ook ruim 74 ton papier. 

“In tegenstelling tot andere bedrijven die enkel de elektronische handtekening aanbieden, biedt Penneo bedrijven een volledig digitaal beheersysteem voor het valideringsproces van documenten. Via een dashboard kan men kiezen welke documenten men naar wie stuurt en in welke validatievolgorde in het geval dat er meerdere handtekeningen nodig zijn, met automatische herinneringen. De persoon die de documenten ontvangt, kan deze ondertekenen door zich te identificeren via een app, zoals itsme in België. 

Resultaat: meer dan 60 % van de documenten die via ons digitale platform worden verzonden, wordt binnen 24 uur ondertekend teruggestuurd. Voor bedrijven die heel wat juridische documenten beheren, zoals contracten, rapporten enz. – denk maar aan auditors of boekhouders – betekent dit een enorme tijdswinst en veiligheid: handtekeningen worden niet meer vergeten en we dragen ook bij aan de strijd tegen witwassen”, zegt Gautier Garin, Marketing Director bij Penneo. 

Waarom kiezen voor België voor de verdere ontwikkeling? 

“België staat veel meer open voor digitale transformatie dan andere Europese landen, en is dus vergelijkbaar met Scandinavië. Penneo koos er dan ook voor om daar te beginnen met de uitbreiding richting het zuiden van Europa. Ons doel is in de eerste plaats de grote spelers in onze voorkeurssectoren, de financiële sector en de juridische sector, voor ons te winnen. We hebben al meer dan een tiental Belgische klanten en we hopen er de komende maanden een honderdtal te overtuigen”, zegt Gautier Garin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-03T12:09:00.000Z Penneo


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.