Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Extra werkmiddelen voor Belgische webshops dankzij Mollie Capital

Dit artikel delen:

Mollie Capital biedt KMO’s snelle en flexibele toegang tot financiële voorschotten

Gent, 27 september 2022 — Mollie, een van de snelst groeiende betalingsverwerkers van Europa, introduceert vandaag Mollie Capital. Mollie Capital biedt kleine en middelgrote bedrijven een snelle en flexibele manier om aan geld te komen. Met de introductie van Mollie Capital slaat Mollie zijn vleugels uit naar de markt voor financiële dienstverlening.

Financieel voorschot, goedgekeurd binnen 24 uur

Mollie Capital is een volledig geïntegreerde dienst voor zakelijke financiering. Bedrijven die hiervoor in aanmerking komen, kunnen een voorschot tot €250.000 aanvragen. Bij de beoordeling van hun verzoek wordt rekening gehouden met diverse factoren, waaronder de transactiegeschiedenis bij Mollie. Bedrijven kunnen via het Mollie dashboard eenvoudig een voorschot aanvragen. In de meeste gevallen zal dit voorschot nog dezelfde dag beschikbaar worden gesteld. De terugbetaling vindt vervolgens automatisch plaats middels een percentage van de dagelijkse omzet en er wordt een eenmalig bedrag in rekening gebracht voor de vaste kosten. 

Groeipotentieel vervullen

Jonge en innovatieve bedrijven hebben moeite met het krijgen van leningen. Dit blijkt uit diverse onderzoeken over de toegang tot financiering voor kleine en middelgrote bedrijven, waaronder dit onderzoek van de Europese Centrale Bank.. Het groeitempo van KMO’s wordt vervolgens vertraagd door het niet kunnen aanschaffen van voorraden, niet kunnen financieren van marketingcampagnes of het niet kunnen investeren in de uitbreiding van hun bedrijfsactiviteiten. 

Mollie Capital is een aantrekkelijk alternatief voor traditionele financieringsoplossingen. Het helpt klanten van Mollie om verder te kunnen groeien. Mollies klanten besparen met Mollie Capital tijd en profiteren van een hogere efficiëntie doordat het complete proces wordt beheerd in het platform waar zij ook hun omzet binnenkrijgen.

Shane Happach, CEO van Mollie: “Mollie Capital is een mijlpaal voor Mollie. Met Mollie Capital zetten we de eerste stap om uit te groeien tot een financiële dienstverlener. Tegelijk werken we aan onze doelstelling om kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij het concurreren met de grotere e-commercespelers. Bij Mollie geloven we in het succes van KMO’s en we willen hen helpen groeien. Zij worden onvoldoende ondersteund door grote banken die langdurige en ingewikkelde processen hebben voor het verkrijgen van financiering. Mollie Capital biedt hen snelle, flexibele en eenvoudige toegang tot de financiële voorschotten die ze nodig hebben om te floreren." 

Click to insert a new paragraph

Ter voorbereiding op de productlancering werd Mollie Capital aangeboden aan een kleine groep bedrijven, zodat de dienst verder kon worden geoptimaliseerd.

Tom Kapitein van Glamour Your Hair, een van de eerste gebruikers van de volledig geïntegreerde dienst van Mollie: “Mollie Capital heeft voor een transformatie gezorgd van de manier waarop we als groeiende KMO toegang kunnen krijgen tot financiering. De terugbetalingen vinden automatisch plaats. Dat betekent dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de planning van terugbetalingen of het mislopen daarvan. In plaats daarvan kunnen we ons focussen op de groei van onze onderneming.”

Mollie Capital zal aanvankelijk worden aangeboden aan een select aantal bedrijven in Nederland en België. De plannen zijn om de beschikbaarheid van de dienst later dit jaar uit te breiden naar andere markten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-27T09:23:00.000Z Backstage Communication


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.