Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mollie versterkt Raad van Toezicht met de aanstelling van Christoph Röttele

Dit artikel delen:

Gent, 4 oktober 2022 - Mollie, een van de snelst groeiende financiële dienstverleners van Europa, maakt vandaag bekend dat Christoph Röttele is aangesteld als nieuwste lid van de Raad van Toezicht. Christoph zal in deze rol de toekomstige ontwikkeling van Mollie helpen begeleiden en vormgeven.

Gent, 4 oktober 2022 - Mollie, een van de snelst groeiende financiële dienstverleners van Europa, maakt vandaag bekend dat Christoph Röttele is aangesteld als nieuwste lid van de Raad van Toezicht. Christoph zal in deze rol de toekomstige ontwikkeling van Mollie helpen begeleiden en vormgeven.

Christoph bekleedde ruim zes jaar de functie van CEO van het prijsvergelijkingsportal CHECK24. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de oprichting van, en het toezicht op de C24 Bank. Deze consumentenbank is een dochteronderneming van CHECK24 en staat onder toezicht van BaFin, de Duitse waakhond voor de financiële markten.

Daarnaast was Christoph eerder partner bij CVC Capital Partners en bekleedde hij vier jaar lang diverse uitvoerende en niet-uitvoerende bestuursfuncties bij de wereldwijde investeringsmaatschappij Permira. Christoph zit daarnaast momenteel in de Raad van Toezicht van Engel & Völkers, een makelaar in exclusief vastgoed.

 

“We zijn erg blij dat we Christoph binnen ons team mogen verwelkomen”, zegt Eli Leenaars, voorzitter van de Raad van Toezicht van Mollie. “Ik ben ervan overtuigd dat Christoph met zijn ervaring in het oprichten en opschalen van snelgroeiende gereguleerde bedrijven een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van Mollie.”

Meest geliefde financiële dienstverlener in de wereld

De missie van Mollie is om uit te groeien tot ‘s werelds meest geliefde financiële dienstverlener. In 2022 zijn er diverse prominente topmanagers op C-level aangesteld om de groei een boost te geven. Recentelijk benoemde Mollie Koen Köppen, de voormalige chief technology officer van Klarna, tot CTO. Daarnaast trad Michaela LeBlanc Weber, een voormalige topvrouw van Worldpay, onlangs aan als vice president of Partnerships.

 

We kijken ernaar uit om met Christoph samen te werken en te leren van zijn omvangrijke ervaring als uitvoerend en niet-uitvoerend bestuurslid”, zegt Shane Happach, de CEO van Mollie. “Binnen de huidige Raad van Toezicht hebben we al enorm veel talent en ervaring. De specifieke kennis van Christoph van de DACH-regio helpt om onze aanwezigheid in Europa verder uit te breiden en draagt bij aan het verwezenlijken van onze missie om complexe financiële diensten eenvoudig te maken voor grote en kleine bedrijven .”

Christoph is benoemd voor een termijn van vier jaar. Hij voegt zich bij Eli Leenaars (voorzitter), Miriam van Dongen (vicevoorzitter), Teun van Rappard en Muz Ashraf binnen de Raad van Toezicht van Mollie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-04T09:26:07.000Z Backstage Communication


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.