Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Binance deelt 9 tips om uw wachtwoord veilig te houden op de Internationale

Dit artikel delen:

Het gebruik van een lang en uniek wachtwoord, twee-factor authenticatie als mantra, up-to-date software en apparaten, en het inschakelen van e-mail notificaties, zijn enkele van de punten die door ‘s wereld grootste cryptobeurs naar voren worden gebracht

Brussel, 4 mei 2023 - Veiligheid is een topprioriteit bij Binance. Net als elk ander online bedrijf doen we er alles aan om de accounts van onze gebruikers veilig te houden, maar effectieve beveiliging is samenwerken. Hoewel Binance een enorme verantwoordelijkheid heeft om gebruikers te beschermen, kunnen gebruikerseducatie en waakzaamheid helpen voorkomen dat gebruikers het slachtoffer worden van roofzuchtige oplichting. 

 

Naarmate het digitale landschap evolueert, is de beveiliging van online accounts crucialer dan ooit geworden. Zwakke wachtwoorden en slechte beveiligingspraktijken kunnen gebruikers kwetsbaar maken voor cyberaanvallen, met mogelijk verlies van persoonlijke informatie en bezittingen tot gevolg. 

 

Op de Internationale Dag van het Wachtwoord en om een betere wachtwoordhygiëne te bevorderen, deelt Binance, 's werelds toonaangevende blockchain-ecosysteem en cryptocurrency-dienstverlener, 9 tips om gebruikers te helpen hun wachtwoorden veilig te maken en te houden:

 

  1. Gebruik een lang en uniek wachtwoord: Vermijd het gebruik van gemakkelijk te raden wachtwoorden zoals "123456" of "wachtwoord". Maak in plaats daarvan een wachtwoord van minstens 12 tekens met een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Hoe langer en complexer het wachtwoord, hoe moeilijker het voor hackers te kraken is.
  2. Vermijd het gebruik van persoonlijke informatie: Gebruik geen gemakkelijk te raden informatie zoals uw naam, geboortedatum of telefoonnummer als uw wachtwoord. Hackers kunnen deze informatie gemakkelijk uit openbare bronnen halen, waardoor ze uw wachtwoord gemakkelijker kunnen kraken. Gebruik willekeurige combinaties van tekens die geen verband houden met uw persoonlijke informatie.
  3. Gebruik twee-factor authenticatie (2FA): Schakel waar mogelijk 2FA in om een extra beveiligingslaag aan uw account toe te voegen. 2FA vereist dat gebruikers een extra code of token opgeven om toegang te krijgen tot hun account, waardoor het moeilijker wordt voor hackers om ongeoorloofde toegang te krijgen, zelfs als ze erin slagen om je wachtwoord te kraken.
  4. Vermijd het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts: Hergebruik wachtwoorden niet over meerdere accounts, omdat dit het risico op een beveiligingslek vergroot. Als één account wordt gekraakt, kan dit leiden tot de compromittering van alle andere accounts die hetzelfde wachtwoord gebruiken. Gebruik een uniek wachtwoord voor elke account om de potentiële schade in geval van een inbreuk op de beveiliging te minimaliseren.
  5. Werk uw wachtwoord regelmatig bij: stel een herinnering in om uw wachtwoord regelmatig te wijzigen, bijvoorbeeld om de 3-6 maanden. Vermijd het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor een lange periode, omdat dit het risico vergroot dat uw wachtwoord na verloop van tijd wordt gecompromitteerd. Het regelmatig bijwerken van uw wachtwoord helpt de veiligheid van uw account te handhaven.
  6. Wees voorzichtig met openbare WiFi: Vermijd het gebruik van openbare WiFi netwerken, zoals die in coffeeshops, luchthavens of andere openbare plaatsen, om toegang te krijgen tot gevoelige informatie, zoals je Binance account of andere financiële platforms. Openbare WiFi netwerken zijn mogelijk niet veilig en kunnen je persoonlijke informatie blootstellen aan potentiële aanvallers. Gebruik in plaats daarvan een vertrouwde en veilige internetverbinding, zoals je WiFi thuis of een mobiel datanetwerk, om toegang te krijgen tot je Binance-account.
  7. Wees voorzichtig met phishing-pogingen: Phishing-aanvallen komen helaas veel voor online, en het is belangrijk om je ervan bewust te zijn. Wees voorzichtig met e-mails, berichten of websites die om je persoonlijke informatie vragen. Controleer altijd de legitimiteit van de bron voordat u op links klikt of gevoelige informatie verstrekt.
  8. Houd uw software en apparaten up-to-date: Het up-to-date houden van uw besturingssysteem, webbrowser en andere software met de laatste beveiligingspatches en -updates is cruciaal voor het behoud van de veiligheid van uw accounts. Verouderde software kan kwetsbaarheden bevatten waar aanvallers misbruik van kunnen maken. Zorg er bovendien voor dat op uw apparaten, waaronder uw computer en mobiele telefoon, bijgewerkte antivirus- en antimalwaresoftware is geïnstalleerd ter bescherming tegen mogelijke bedreigingen.
  9. Schakel e-mailmeldingen voor accountactiviteiten in: bij de meeste accounts en platforms waar we ons tegenwoordig kunnen registreren, kunt u e-mailmeldingen inschakelen voor verschillende accountactiviteiten, zoals inlogpogingen, opnames en API-sleutelwijzigingen. Door deze meldingen in te schakelen, kunt u waarschuwingen ontvangen wanneer er verdachte activiteiten op uw account plaatsvinden, zodat u indien nodig onmiddellijk actie kunt ondernemen. Bekijk deze meldingen regelmatig om er zeker van te zijn dat alle rekeningactiviteiten legitiem zijn en meld verdachte activiteiten onmiddellijk aan de beveiligings- of klantenserviceteams.

 

"International Password Day dient als een herinnering voor gebruikers om prioriteit te geven aan de beveiliging van hun online accounts. Door deze 9 tips te volgen, kunnen gebruikers het risico dat hun accounts worden gecompromitteerd aanzienlijk verminderen en zorgen voor een veiligere online ervaring en hun persoonlijke informatie beschermen," merkt Roy van Krimpen, verantwoordelijke voor de Benelux bij Binance, op. “Daarnaast blijft Binance zich inzetten voor een veilig platform voor zijn gebruikers en investeert voortdurend in geavanceerde beveiligingsmaatregelen ter bescherming tegen cyberdreigingen," voegt Roy van Krimpen toe.

 

Over Binance

Binance is 's werelds toonaangevende blockchain ecosysteem en cryptocurrency infrastructuur provider met een financiële product suite die de grootste digitale activa uitwisseling in volume omvat. Vertrouwd door miljoenen wereldwijd, is het Binance platform gewijd aan het vergroten van de vrijheid van geld voor gebruikers, en beschikt over een ongeëvenaard portfolio van crypto producten en aanbiedingen, waaronder: handel en financiën, onderwijs, data en onderzoek, sociale goed, investeringen en incubatie, decentralisatie en infrastructuur oplossingen, en nog veel meer. Ga voor meer informatie naar: https://www.binance.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-04T13:31:31.000Z Binance


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.