Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zoektocht naar de beste helpdeskmedewerkers gaat van start

Dit artikel delen:

Antwerpen, 16 februari 2021 – Het Antwerpse software- en consultancybedrijf TOPdesk gaat op zoek naar de ‘Helden van de Helpdesk’. Dat zijn mannen of vrouwen die een helpdesk bemannen en op een bijzonder vriendelijke en efficiënte manier zoeken naar antwoorden op vragen of problemen. “Helpdeskmedewerkers krijgen veel bagger over zich heen, terwijl het vaak echte helden zijn. We willen het beroep van helpdeskmedewerker opwaarderen,” zegt Jurgen Koster, CEO van TOPdesk Belgium. “Een goede dienstverlening is goud waard in een bedrijf. De helpdesk speelt daarin een cruciale rol.” Op donderdag 18 maart, de Dag van de Helpdeskmedewerker, weten we wie in de prijzen valt.

 

“Haal de helpdeskmedewerkers uit de kelder”

Servicedeskmedewerkers krijgen niet altijd de erkenning die ze verdienen: weinig bloemen, veel modder. Daar wil TOPdesk iets aan doen.

“Om het fantastische werk dat service- en helpdeskmedewerkers elke dag in Belgische bedrijven doen in de spotlights te zetten, lanceren we de campagne Helden van de Helpdesk. We willen helpdeskmedewerkers de waardering geven die ze verdienen,” aldus Koster.

De coronacrisis toonde het belang van ondersteunende diensten zoals IT, Facility Management en HR. De medewerkers op de helpdesks van die afdelingen, verdienen daarom meer erkenning, vindt Koster: “Dit soort diensten werd vroeger vooral als een kostenpost voorzien. Je moest er vooral niet te veel in investeren. Vandaar dat ik bij mijn bedrijfsbezoeken ook vaak in de kelder terechtkwam, daar waar de IT-helpdesk zat. Nochtans zijn het net die ondersteunende diensten die het bedrijfsleven hebben rechtgehouden het afgelopen jaar.”

Sommige help- of servicedeskmedewerkers, bijvoorbeeld van een IT- of facilitydienst, krijgen enkel te maken met interne vragen van collega’s. Anderen zijn dan weer net het eerste contactpunt voor ‘de buitenwereld’ en beantwoorden vragen van klanten. Hoe dan ook: de reactie van de persoon op de helpdesk, bepaalt hoe mensen een bedrijf ervaren.

 

De wedstrijd

Een helpdeskmedewerker nomineren als Held van de Helpdesk kan tot maandag 1 maart.

Op woensdag 3 maart worden de finalisten bekend gemaakt, na overleg met de jury. Dan kan het stemmen beginnen.

Op donderdag 18 maart weten we wie dé Held van de Helpdesk wordt – en dus in de prijzen valt. Die dag roept TOPdesk uit tot de Dag van de Helpdeskmedewerker.

 

Hoe deelnemen?

Surf naar https://page.topdesk.com/nl-be/heldenvandehelpdesk en vul het nominatieformulier in.

 

Interviews en gesprekken zijn mogelijk op aanvraag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-16T15:49:28.000Z TOPdesk


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.