Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Carrière in cybersecurity: wat moet je weten en hoe aan de slag gaan?

Dit artikel delen:

Hoe carrière maken in cybersecurity? Welke kwalificaties, certificeringen en vaardigheden heeft men nodig? Moet men de helft van de prijs van een huis uitgeven voor een diploma van hoog niveau? Moet men proberen het Pentagon te hacken? Dit zijn vragen die vaak aan ESET worden gesteld. Geen beter moment om ze te beantwoorden dan Cybersecurity Career Awareness Week, een campagne die deze week plaatsvindt en deel uitmaakt van Cybersecurity Awareness Month.

21 oktober 2021 - Hoe carrière maken in cybersecurity? Welke kwalificaties, certificeringen en vaardigheden heeft men nodig? Moet men de helft van de prijs van een huis uitgeven voor een diploma van hoog niveau? Moet men proberen het Pentagon te hacken? Dit zijn vragen die vaak aan ESET worden gesteld. Geen beter moment om ze te beantwoorden dan Cybersecurity Career Awareness Week, een campagne die deze week plaatsvindt en deel uitmaakt van Cybersecurity Awareness Month.

De vraag naar professionals in cybersecurity blijft het aanbod overtreffen. Het gebrek aan kandidaten blijft deprimerend omdat de dreigingen blijven toenemen. Geen enkele organisatie is immuun voor de talloze risico's die gepaard gaan met cyberaanvallen, aangezien bedreigingen in omvang en frequentie toenemen, dichter bij huis toeslaan en ongeziene schade aanrichten. Veel bedrijven zullen dus een hoge prijs betalen om talent in security binnen te halen en te behouden en het lijkt erop dat de sterren gunstig zijn afgestemd voor zij die de geboden kansen willen grijpen.

Maar waarom kiezen voor een carrière in cybersecurity?

Er zijn de klassieke redenen, zoals het najagen van roem en/of fortuin, maar een groot deel van de aantrekkingskracht is dat dit een van de weinige vakgebieden is waar één persoon, met zijn computer, zijn intelligentie en doorzettingsvermogen echt op een meetbare en merkbare manier het verschil kan maken. Aan de slag gaan in cybersecurity betekent de mogelijkheid hebben om iets te doen dat impact heeft en anderen helpt.

Houd er rekening mee dat succes uiteindelijk een individuele maatstaf is, en dat de dingen die ons de meeste voldoening geven, niet deze zijn die de meeste aandacht krijgen in de media, sociale of andere. Werken in cybersecurity biedt ook kansen die weinig andere beroepen bieden, zowel op het gebied van aangeleerde als toegepaste kennis.

Succes is uiteindelijk een individuele maatstaf en de dingen die ons de meeste voldoening geven zijn niet deze die de meeste aandacht krijgen in de media, sociale of andere. Maar werken in cybersecurity biedt kansen die weinig andere beroepen bieden, zowel op gebied van aangeleerde als toegepaste kennis.

Betaald worden om dingen kapot te maken voor het welzijn van iedereen? Benieuwd hoe iets werkt? Waarom gaan dingen kapot? Hoe zouden we kapotte dingen repareren, als we er de kans toe kregen? Al die dingen waarvoor we thuis in de problemen kwamen toen we opgroeiden, waren voor veel onderzoekers het begin van hun ontluikende talent en hun latere carrières.

Al die dingen die we uit elkaar hebben gehaald om te weten hoe ze werken, kunnen de bron van ons succes zijn. Hoewel onze populariteit thuis en op school regelmatig in twijfel werd getrokken, zijn dezelfde eigenschappen nuttig bij de beveiliging van software en hardware.

Wat houdt een baan in cybersecurity eigenlijk in?

Een groot deel van het werk bestaat uit praten met mensen. Een ander belangrijk rdeel is om naar mensen te luisteren. Er wordt ook tijd besteed aan lezen, dat kan variëren van een technisch document tot sociale media of interne documentatie. Soms moet men bepaalde dingen opschrijven. Een van de voordelen van zo’n baan is dat het erg afwisselend is. Om een ​​voorbeeld te geven van hoe al dit chatten en luisteren in de echte wereld werkt, kan het in een week gaan over:

• monitoren van opkomende dreigingen en van de actoren van deze dreiging

• gesprekken met een collega in Europa/VS over de verschillen in privacywetten en verwachtingen

• beantwoorden van een paar vragen van een overheid over ESET-software

• enkele antwoorden geven aan de ontwikkelaars over de volgende versie van een programma

• de security review van het nieuwe Microsoft Windows 11 besturingssysteem

• rapporteren van spammers en fraudeurs aan het ESET Threat Lab.

 

Er zijn ook activiteiten op langere termijn, zoals een project waarbij we proactief op zoek gaan naar valse positieve alarmen in onze bedreigingsdetecties. Voor een bedrijf kan een vals positief zeer problematisch zijn, daarom doet ESET alles om dit te voorkomen.

Er zijn ook meer zakelijke/HR-achtige taken. Dingen uit elkaar halen is goed, maar werken voor een bedrijf dat dingen verkoopt, betekent dat men ook dingen moet opknappen en begrijpelijke moet kunnen rapporten aan mensen die geen binair spreken. En dit zijn de meeste mensen. Het moet logisch en nuttig zijn voor iemand die betrokken is bij het kopen of verkopen.

Welke vaardigheden en kwalificaties zijn vereist?

Voor een instapjob - waarvoor nul tot een jaar ervaring vereist is – moet men een goed begrip hebben van de manier waarop een computer werkt, alsook zijn besturingssysteem (inclusief de verschillende componenten ervan) en hoe informatie over netwerken wordt verzonden. Dit is een goede start. Valt er iets te verdedigen, dan zal een goed begrip van hoe het werkt, helpen om beter in te zien wat de zwakke punten zijn en hoe men ze kan verdedigen. Met een goed begrip van deze fundamentele principes heeft men we een solide basis waarop men zijn kennis zal verdiepen, diversifiëren en de gebieden die interessant zijn, zullen verkennen. Men zal zich verder kunnen opwerken met de hulp van de werkgever, aanvullende professionele training, enz.

Ga voor meer informatie naar https://www.eset.com/be-nl/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-21T12:20:26.000Z Key Communications


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.