Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tips om productiever te zijn in je thuiswerkomgeving

Dit artikel delen:

We doen het al een tijdje, maar voor velen is het nog steeds niet normaal: thuiswerken. Het gaat waarschijnlijk deel uitmaken van je toekomst, want het nieuwe werken bevalt vele bedrijven wel. Ook in de wereld van de ICT zal het thuiswerken steeds meer onderdeel uitmaken van de agenda. Daardoor wordt het nu echt belangrijk om een goede thuiswerkplek in te richten. In dit artikel geven we daarvoor tips, maar we kijken ook even buiten de deur. Want wat doe je als je je thuis niet kan concentreren?

Zorg voor structuur in je werkende leven

Niks is belangrijker dan structuur. Dat hoor je vast vaker, maar dat is ook echt zo! Het is verleidelijk om nu je thuis je werk doet langer in bed te blijven liggen. Maar dat is funest voor je productieve werkdag! Mensen hebben het meeste aan structuur. Zet je wekker op dezelfde tijd en ga direct uit bed als de wekker begint te rinkelen. Maak je klaar voor je werkdag net zoals je altijd zou doen. Zorg tijdens je werkdag voor pauzes om even koffie of thee te pakken en even achter je scherm weg te zijn. Neem rond lunchtijd een half uur pauze om echt even uit je werkplek weg te zijn. Dat werkt goed voor je productiviteit. Ga bijvoorbeeld buiten even een rondje lopen.Tot slot is het belangrijk om aan het einde van de dag jouw werkdag goed af te sluiten. Zet je computer of laptop uit, ruim de gebruikte spullen op en verlaat je werkplek. Op deze manier blijf je productiever tijdens de werkuren.

De thuiswerkplek is alleen om te werken

De plek waar je werkt in huis is alleen bedoeld om te werken. Je huiskamer is bedoeld om tot rust te komen na je werk. De thuiswerkplek moet een productieve ruimte zijn. Werk alleen daar, zodat je er tijdens pauzes of buiten werkuren om ook van weg kunt. Bij voorkeur is jouw werkplek een ruimte met een deur, die je sluit wanneer je aan het werk bent. Stap je de deur uit? Dan zal het voelen alsof je thuiskomt. Dat klinkt raar, maar het werkt echt!

Zorg voor voldoende licht bij je werkplek

Iets wat heel veel invloed heeft op je productiviteit is voldoende natuurlijk licht. Uit onderzoek is gebleken dat het namelijk ten goede komt aan jouw productiviteit. Zorg er dus voor dat de ruimte waar jij werkt, een raam heeft dat voldoende daglicht geeft. Dit kan je eventueel verbeteren met lampen. Het licht kan ervoor zorgen dat je je beeldscherm minder goed kan zien. Draai je beeldscherm dan iets van het licht af.

Wat moet ik doen als ik mij thuis niet kan concentreren?

Word je helemaal gek van het werken in je eigen huis? Kies er dan voor om een dag of aantal dagen in een hotelkamer te werken of ga naar een vakantiehuis aan zee. Voorbeelden hiervan zijn vakantiehuis Zuid-Limburg of vakantiehuis Nederland. Op die manier ben jij er even uit en kan je weer even bijkomen van het vele thuiswerken. Het is namelijk best vermoeiend en zwaar. Wees je daarvan bewust. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-18T08:41:08.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.