Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kantoor krijgt de functie meetinglocatie

Gedwongen thuis telewerken, het was voor de één een verademing voor de ander een straf. Inmiddels zijn we heel wat weken verder en merken we dat thuis ons “nieuwe kantoor” is en het kantoor van de onderneming straks een andere functie zal krijgen. Werken op 1,5 meter afstand betekent dat het opnieuw inrichten van de kantoren aan de orde van de dag is. Tegelijk is het besef gekomen dat telewerken zo gek nog niet is ondernemingen denken dan ook serieus na over welke plek thuis en kantoor in de toekomst in zullen gaan innemen.

Onderzoek

Uit een recent onderzoek van de Nederlandse Nationale Vacaturebank en Intermediair is 53% positief over thuiswerken en geeft 49% aan om ook na de coronacrisis (deels) vanuit huis te willen blijven werken. Dit betekent dat de plek waar je de meeste werktijd doorbrengt verschuift van de onderneming naar huis. De dagelijkse routine zullen we meer en meer vanuit huis doen en voor een afspraak gaan we naar kantoor. Het kantoor van de toekomst zal een sociale ontmoetingsruimte gaan worden waar we bij elkaar komen voor een drankje en een fysiek gesprek. Dat vraagt niet alleen een verandering in de inrichting van het kantoor maar ook in het denken. 

Een sprong vooruit

Was het telewerken bij ons nog niet ingeburgerd, maken we door deze crisis een flinke spong. Werkte je al wel eens een dagje vanuit huis, dan nog is het nu anders om voor 80% of meer te telewerken.  Daarom moet je rekening houden met de verschillende aspecten die deze manier van werken met zich meebrengt. Je computer op kantoor is waarschijnlijk vervangen voor een laptop voor professioneel gebruik en moet aan andere eisen voldoen dan je privé laptop. Wat je nodig hebt, is ook afhankelijk van je functie. Werk je vooral met e-mail en wat Word- en Exceldocumenten, dan kun je met een instapmodel al snel uit de voeten. Belangrijk is nu dat je er op moet letten dat je werklaptop moet beschikken over specificaties die telewerken makkelijker maken en/of verbeteren. En een voldoende krachtige processor zodat je goed door kunt werken. En een goed thuisnetwerk omdat je online moet kunnen blijven.

Een laptoptas is nu een must!

Er komt een dag dat je toch weer afspraken gaat maken of misschien een dag op kantoor zult gaan werken. Een goede laptoptas die je laptop waarin je dan alles wat je nodig hebt kunt meenemen, is dan geen overbodige luxe. Voor de meeting op kantoor, een afspraak buitenshuis of misschien zelfs wel een dagje werken bij de klant. Het reizen met je laptop wordt heel gewoon. Een laptopas heren of laptoptas dames model zijn er in verschillende uitvoeringen zoals een traditionele laptoptas, een rugtas of een schoudertas heren of damesmodel. Wordt het een tas enkel voor de laptop of wil je ook papieren en dergelijke meenemen? Het kan beide. Let in elk geval wel goed op de maat van je laptop zodat die goed in de tas past en de stevigheid van de tas voor de bescherming van je laptop. 

Extra scherm voor een betere houding

Omdat je meer thuis aan het werk bent dan op kantoor, draaien de rollen in principe om. Een monitor als (tweede) scherm is misschien wel een goed idee. Bij het werken met een laptop krijg je, ook als je aan een goed bureau werkt, de neiging naar voren te leunen. De oorzaak is het relatief kleine beeldscherm dat ook nog lager staat dan een traditioneel scherm. Een tweede scherm (monitor) kan een oplossing bieden. Nog een voordeel is dat je zo’n monitor in hoogte kunt verstellen, zodat je echt een goede werkhouding hebt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-29T11:21:49.000Z Twenty Four Webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.