Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hello, you have a problem with your computer!

G DATA CyberDefense, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, kondigt vandaag een nieuwe aflevering aan van zijn podcast serie ‘My Precious Data!’

Hello, I’m calling you because we got a notification that your computer has several problems! Dit is vaak de eerste zin bij Tech Support Scams oftewel helpdeskfraude. Cybercriminelen doen zich in dit geval voor als een helpdesk. Slachtoffers krijgen bijvoorbeeld te horen dat hun computer geïnfecteerd is met malware en dat reparaties noodzakelijk zijn. Om het ‘probleem’ te verhelpen moet een programma gedownload worden waarmee de cybercriminelen de computer op afstand tijdelijk kunnen overnemen. Gedupeerden moeten na afloop geld betalen voor de zogenaamde werkzaamheden terwijl er niets is gebeurd. Bovendien lopen ze het risico dat er malware op de PC wordt geïnstalleerd om toegang te krijgen tot gegevens.

In deze aflevering legt security evangelist Eddy Willems uit wat helpdeskfraude is en wat je er tegen kunt doen. Daarnaast demonstreert hij hoe oplichters te werk gaan aan de hand van een opgenomen telefoongesprek met een échte cybercrimineel.

De podcast kunt u beluisteren en downloaden via:

https://www.buzzsprout.com/273293/7408549-tech-support-scams-hello-you-have-a-problem-with-your-computer

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-26T16:00:04.000Z G DATA CyberDefense


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.