Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De beste plant voor je kantoor is een bonsaiboom

Werkplekken kunnen vaak saaie en deprimerende plekken zijn, vooral als ze gevuld zijn met saaie functionele items. De beste manier om dit te verhelpen is met een plant, en de beste plant die je kunt kiezen is een bonsaiboom. Waarom is een bonsai de beste plant voor op je werkplek? Bonsaibomen zijn symbolen van de natuur, harmonie en spiritualiteit. Ze hebben een kalmerende werking die helpt bij de concentratie, inspiratie en creativiteit.

Bonsaibomen vertonen daarnaast een reeks wenselijke eigenschappen op een bescheiden en respectvolle manier, en kunnen een geweldige manier zijn om een ​​klein team bij elkaar te brengen. Een bonsai boompje kopen voor je kantoor is dan ook echt een aanrader! 

Geen enkele andere plant draagt ​​dezelfde hoeveelheid schoonheid als de bonsai in zo'n klein pakket. In tegenstelling tot de algemene mythe dat ze moeilijk te verzorgen zijn, zijn ze veel gemakkelijker dan je zou denken. Lees verder om erachter te komen hoe ze je werkplek ten goede kunnen veranderen en leer een paar essentiële zaken over het verzorgen van je bonsaiboom, dit werkt namelijk anders dan het verzorgen van waterplanten

Laten we eerst het meest voor de hand liggende voordeel waarderen; Bonsaibomen zijn net als sommige zuurstofplanten ongelooflijk mooi. We hebben nog niemand ontmoet die het hier niet mee eens is, en we verbazen ons er steeds weer over als mensen zeggen dat ze er nog nooit een van dichtbij hebben kunnen waarderen. Het is verreweg een betere keuze dan een subjectief schilderij of beeldhouwwerk, of zelfs een kleurrijk bloemstuk. Bonsai is het ultieme symbool van natuurlijke schoonheid en een ware ambassadeur voor een gezonde werkplek. Ze brengen de natuur beter op kantoor dan welke andere plant dan ook, zonder de beschikbare ruimte te overbelasten of te veel aandacht te trekken.

Bonsaibomen hebben daarnaast ook veel spirituele connotaties, die allemaal pleiten voor een gezonde arbeidsethos. Ze herinneren ons aan de principes van eenvoud, balans en aandacht voor detail. Bonsai vormt een perfect symbolisch brandpunt, maar kan ook een gezonde mentale gemoedstoestand bevorderen tijdens een stressvolle werkdag.

Het verzorgen van een bonsaiboom heeft bovendien op zich veel voordelen. Het bouwt een gezonde dagelijkse routine in je werkdag in en biedt een kans om een ​​pauze te nemen of met je collega's te praten onder het genot van een kopje koffie. Andere mensen zullen deze routine zien als een teken van toewijding, en het kan je wat extra respect opleveren bij je collega’s.

Leren zorgen voor een bonsaiboom kan ook een geweldige kans zijn voor teambuilding en binding op de werkplek. Afhankelijk van met hoeveel mensen je nauw samenwerkt, kun je een rotorsysteem bedenken voor het bewateren en snoeien. Dit is vooral goed om mensen samen te laten werken, en het verlicht ook de last voor jezelf als je de verantwoordelijkheid een beetje te veel vindt. Als iemand niet op kantoor is, kan de aanwezigheid van de boom zelfs een gevoel van kameraadschap bij het team opwekken om een ​​paar van hun taken voor die dag te dekken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-13T13:36:30.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.