Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ESET presenteert zijn eerste Heroes of Progress

ESET, een wereldleider in cyberbeveiliging, presenteert zijn Heroes of Progress 2022. De shortlist bevat negen visionaire denkers uit de gehele wereld die bijgedragen hebben aan technologische vooruitgang in verschillende sectoren. Deze lijst kwam tot stand na een rigoureus selectieprocedure waar iedere Hero of Progress een uitgebreid overzicht heeft gegeven van zijn werk en de impact ervan.

De toelatingsvoorwaarden eisten dat aanvragers details gaven over elke technologie die ze hebben uitgevonden, toegepast of verbeterd, inclusief informatie over hoe die technologie industrieën, gemeenschappen of de samenleving als geheel vooruit heeft geholpen.

Een jury van experts, onder leiding van Ignacio Sbampato, chief business officer van ESET, onderzocht een preselectie van meer dan 50 kandidaten om tot een shortlist van negen personen te komen.

"ESET hecht enorm veel belang aan de ontwikkeling van wetenschap en technologie, onderzoek en initiatieven voor maatschappelijk verantwoord ondernemen die we nastreven met onze collega's, klanten, partners en de gemeenschappen waarin we werken", zegt Sbampato. "We zijn trots om de indrukwekkende prestaties van Heroes of Progress wereldwijd te vieren en de schijnwerpers te richten op de vooruitstrevende geesten die helpen onze planeet tot een betere plek te maken."

De Heroes of Progress van dit jaar:

1. Ken Fujiwara uit Japan. De medeoprichter van UMITRON heeft als opdracht het bevorderen van duurzame aquacultuur. Samen met zijn collega's Masahiko Yamada en Takuma Okamoto ontwikkelde Ken 's werelds eerste machine learning-algoritme om het eetlustniveau van vissen te bepalen op basis van hun gedragsreacties. Dit algoritme is geïntegreerd in verschillende UMITRON-producten om boerderijen te helpen bij het bereiken van precisievoer.

2. & 3. Ruth Hershler en Cecil Hershler uit Canada. Dit vrouw-man-duo runt “Education without Borders”, een non-profitorganisatie die kinderen in Zuid-Afrika ondersteunt. Het duo gebruikte en verbeterde een bestaand "School in a Box"-programma dat studenten uit families met een laag inkomen de technologie aanreikt die ze nodig hebben voor meer opportuniteiten en een betere toekomst.

4. Ligia Kornowska uit Polen. Kornowska is mede-oprichtster van Data Lake, een door de EU gesubsidieerde startup die een internationaal systeem creëerde voor het doneren van medische gegevens. Dit levert grote, hoogwaardige datasets aan onderzoekers met het oog op medische en wetenschappelijke vooruitgang. De afgelopen drie jaar heeft het toonaangevende Poolse medische tijdschrift Puls Medycyny haar opgenomen in de "100 meest invloedrijke mensen in de Poolse gezondheidszorg". Ligia stond ook op de Forbes "25 onder 25" lijst.

5. Giuseppe Mastroviti uit Italië. Mastroviti ontwikkelde een methode om elektrische voertuigen van energie te voorzien via een inductief laadtechnologiesysteem dat langs de weg ordt geïnstalleerd. De technologie, momenteel in gebruik op de A35 in Brebemi, laadt de auto-accu op wanneer voertuigen over de spoelen rijden en communiceert met het systeem via een elektromagnetisch veld.

6. Dr. Michaela Musilova uit Slowakije. Dr. Musilova is astrobiologe en hoofd van het analoge ruimteonderzoeksstation HI-SEAS. Ze heeft ruimtegerelateerd onderzoek gedaan voor veel instellingen wereldwijd, waaronder de NASA en internationale telescopen, zoals de Canada-France-Hawaii Telescope. Musilova leidde ook meer dan 30 gesimuleerde missies naar de maan en Mars als commandant, waar ze nieuwe veiligheidstechnologieën ontwikkelde zodat astronauten konden leven en onderzoek doen op de maan en Mars.

7. Junto Ohki uit Japan. Via ShuR ontwikkelde Ohki een videochat-interpretatidienst (VRI) die de dovengemeenschap kan gebruiken via een smartphone, tablet of pc. Hij heeft ook een online woordenboek voor gebarentaal gecreërd. Zijn werk heeft een grote impact gehad op de gemeenschap van doven en slechthorenden.

8. Bass Salah uit Australië. Via zijn bedrijf ResetData hebben Salah en zijn partner Marcel Zalloua een duurzame clouddienst gecreëerd gebaseerd op immersiekoeling. Ze bouwen een edge mesh door onderbenutte gebouwen te zoeken en er datacenterinfrastructuur in onder te brengen.

9. Gino Tubaro uit Argentinië. Tubaro is een uitvinder gespecialiseerd in het maken van prothetische ledematen met 3D-printers die via zijn organisatie Atomic Lab gratis worden geschonken in meer dan 40 landen en scholen. De organisatie van Gino werd door Barack Obama erkend. Samen met zijn team ontwikkelde Tubaro 3D-printers op zonne-energie die plastic flesmateriaal gebruiken voor het printen van medische 3D-ontwerpen zoals spalken, klemmen en dierenprotheses.

"Het aantal nominaties die we mochten ontvangen, was inspirerend", zegt Sbampato. “De kwaliteit van de nominaties was ongezien, wat betekent dat onze Heroes of Progress wereldwijd echt de beste onder de beste zijn. Het zijn de personen die op innovatieve wijze een echte impact hebben gehad door technologie, geavanceerde industrieën, gemeenschappen en de samenleving. Dankzij deze helden is de vooruitgang goed beschermd.”

Voor meer informatie over deze helden, bezoek https://www.eset.com/int/progress-protected/heroes-of-progress/

Voor meer informatie over ESET en vooruitgang, bezoek https://www.eset.com/int/progress-protected/

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-26T09:33:06.000Z Key Communications


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.