Interesse in Openstack in Noord-Europa groeit

Drie vragen aan Kendall Nelson, 'upstream-ontwikkelaar-advocaat'

De belangstelling in Noord-Europa voor het cloudsoftwareplatform Openstack groeit langzaam maar zeker. Dat merkt Kendall Nelson, een spin in het Openstack Foundation-web. Een van haar rollen is het aantrekken van nieuwe donateurs (contributors).

Kendall Nelson begon binnen de Openstack Foundationals als uploader ('upstreamer') in de 'block storage service' Cinder, waarna ze ook steeds meer betrokken raakte bij OS Brick. Vervolgens nam ze de rol op zich van cross-project liaison voor Cinder tijdens de Mitaka-release en trad ze naar voren als mentor en aanhanger van de Women of Openstack-groep. 'Nu heb ik ook de rol op me genomen van upstream-ontwikkelaar-advocaat bij de Openstack Foundation', vult ze aan. En ze weet ook nog een en ander over hoe men zich als jong digitaal talent bekwaamt in Openstack. Drie vragen.

Welke initiatieven ontplooit de Openstack Foundation om een nieuwe generatie ontwikkelaars te trainen en bekend te maken met Openstack?
'Een van mijn belangrijkste initiatieven als promotor van de upstream-ontwikkelaar van de Openstack Foundation is om nieuwe donateurs - contributors - aan te trekken en bestaande contributors te behouden. Met veel andere leden van de community en de stichting werk ik aan een verscheidenheid aan activiteiten en programma's om nieuwe contributors op gang te brengen.

Ildiko Vancsa (ecosystem technical lead, Openstack Foundation, red) en ik organiseren het Openstack Upstream Institute, voorheen Upstream University, om nieuwkomers de tools en basisvaardigheden aan te reiken die men moet hebben om een ​​effectieve upstream-contributor te zijn. Deelnemers leren welke accounts moeten worden ingesteld, welke hulpprogramma's we gebruiken, community governance en hoe te communiceren met de community.

Ik ben ook de voorzitter van de First Contact Special Interest Group, de FC SIG. De missie van de FC SIG is om plaats te bieden aan nieuwe medewerkers om informatie en advies te krijgen. Naast succesvolle contributiemodellen analyseren en documenteren, verzamelt en verstrekt deze groep ook informatie aan nieuwe leden van de gemeenschap.

In mijn werk met de Women of Openstack heb ik geholpen met het organiseren van de speed mentoring-workshop die we sinds Austin elke top houden. Tussen de toppen door voeren de Women of Openstack een mentorprogramma op lange termijn om nieuwe leden te helpen hun doelen te bereiken. De laatste tijd heb ik dit programma helpen ontwikkelen en aanpassen aan de veranderende manier van werken van de gemeenschap. Ik probeer ook bij te dragen aan enkele van onze andere programma's waaraan Openstack deelneemt, maar die zijn gestructureerd door andere organisaties, zoals Outreachy-sponsoren, een aanvraag indienen om lid te zijn van de Google Summer of Code en studenten opleiden tijdens de Open Source Day op de Grace Hopper-conferentie.'

Vaardigheden en interesse

Kendall Nelson

Welke vaardigheden hebben nieuwe talenten nodig om te kunnen werken met Openstack?
'Er zijn veel vaardigheden die het gemakkelijker maken voor talenten om Openstack op te pikken en aan de slag te gaan. De vereiste vaardigheden zijn vrij minimaal. Ik zou zeggen dat basis-Linux-vaardigheden vereist zijn om te beginnen. Echt belangrijk is de bereidheid te hebben om vragen te stellen en te communiceren met de gemeenschap. Hoewel we allemaal verschillende talen spreken en verschillende achtergronden hebben, is communicatie de sleutel tot het succes van Openstack en het succes van nieuwe contributors.'

Hoe staat het met de interesse van Nederlandse, dan wel Europese talenten in de OSF-trainingsprogramma's?
'Ik weet niet precies wat de exacte cijfers zijn. Wel weet ik dat veel bij ons aangesloten bedrijven actief zijn in een groot aantal verschillende industrieën in Noord-Europa en vooral in Noordse landen. Vorig jaar tijdens de Openstack Days Nordics in Kopenhagen woonden ongeveer een dozijn Europese talenten onze Openstack Upstream Institute-training bij. Voor de context: een week voor de Openstack Summit in Vancouver afgelopen mei organiseerden we dezelfde training en konden we ongeveer twintig deelnemers welkom heten. Dus de Noord-Europese belangstelling voor Openstack groeit langzaam maar zeker.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-06T16:30:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.