Realdolmen-ceo ziet in Nederland groeimarkt

IT Person of the Year: Marc De Keersmaeker

Dit artikel delen:

Computable heeft vijf finalisten voor haar Computable Award 'IT Person of the Year' geselecteerd. In deze reeks spreken we met de kandidaat-winnaars over de nominatie. Vandaag Marc De Keersmaeker, algemeen directeur van Realdolmen, waarom hij moet winnen en wat de prijs voor hem zou betekenen.

1. Waarom zou u deze award moeten winnen?

De mensen die me kennen weten wel dat awards willen winnen niet echt mijn ding is. Mijn ego is niet waarom ik doe wat ik doe, dat het goed gaat met Realdolmen ligt me veel nauwer aan het hart. Mij elke dag inspannen voor mijn medewerkers en onze klanten geeft mij energie. De reden waarom ik deze prijs wel zou willen winnen is omdat het dan, in mijn beleving, via mij een erkenning is voor heel het bedrijf en zijn medewerkers.

2. Wat zou de prijs voor u betekenen?

Ik vermoed dat deze nominatie in eerste plaats het resultaat is van de visibiliteit en van het succes van Realdolmen als bedrijf. Zoals ik al zei, voor mij zou deze prijs dus in de allereerste plaats een erkenning betekenen voor heel het bedrijf, en vooral voor de medewerkers. Ik zou hopen dat iedereen binnen Realdolmen hier een motivatie boost uit kan halen, en het zou zien als waardering voor hun aandeel in het harde werk van de afgelopen jaren dat geleid heeft tot het succes van Realdolmen.

3. Welke van uw mede-genomineerden zou u de prijs ook zeker gunnen, en waarom?

"Ik ben zeker zeer trots dat zowel klanten als medewerkers Realdolmen sterk weten te appreciëren"

Realdolmen is al een aantal jaren strategische partner van Close the Gap en ondersteunt met woord en daad hun activiteiten. Zo doneren wij zelf onze gebruikte hardware aan de organisatie, en promoten wij dit volop bij onze eigen klanten. Anderzijds is het ook een verhaal waar we actief onze eigen medewerkers mee in trachten te betrekken, omdat het toch altijd leuk is het gevoel te hebben dat je als individu ook kan meehelpen. Zo zijn vorig jaar een aantal van onze medewerkers een tweetal weken ter plaatste in Tanzania geweest om daar te helpen met de opzet van een netwerk en de trainingen daarbij. Olivier Vanden Eynde en zijn organisatie liggen mij dus nauw aan het hart, en hij mag zeker winnen!

4. Op welke (bedrijfs)prestatie van 2017 bent u het meest trots?

In 2017 hebben we heel hard verder gewerkt aan ons transformatieprogramma, het verder juist positioneren van Realdolmen na de rebranding van einde 2016, en natuurlijk de resultaten die we behaald hebben. Alles hangt vanzelfsprekend samen. Realdolmen is vanzelfsprekend een technologie-expert, maar dat is niet voldoende, wij willen zeer sterk inzetten op het resultaat dat je als onderneming kan bekomen door het gebruik van technologie, zowel voor klanten als medewerkers. Want uiteindelijk werken mensen samen met mensen. En het is belangrijk dat we nooit de focus op de mens uit het oog verliezen. In 2017 hebben we zowel intern als extern enkele onderzoeken laten uitvoeren naar de appreciatie en tevredenheid en perceptie over Realdolmen, dus zowel bij klanten als medewerkers, en beide resultaten waren uitermate motiverend. Alles kan altijd beter natuurlijk, maar hierover ben ik zeker zeer trots, dat zowel klanten als medewerkers Realdolmen sterk weten te appreciëren.

5. Wat zijn uw bedrijfsplannen voor 2018?

We hebben als bedrijf een strategie die focust op duurzame groei, grotere schaal en internationale uitbreiding. Dankzij Gfi Informatique gaan we nu versneld deze strategie kunnen uitvoeren. In de eerste plaats gaan we zeker de stap zetten van bedrijf actief in de Belux naar een bedrijf dat actief is in de hele Benelux. Uiteindelijk ligt onze blik wel verder dan dat, maar we beginnen hier.

6. Wat zijn uw persoonlijke ambities voor 2018?

Zoals jullie wel gezien hebben in de media, heeft GFI Informatique een overnamebod op ons gedaan. Dit wil ik persoonlijk op een zodanige manier laten verlopen dat het een positief groeiverhaal is voor alle medewerkers en ook voor onze klanten.

Prijsuitreiking bijwonen?

Computable maakt de winnaar van de IT Person of the Year Award bekend tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity Belgium en Data & Cloud Expo op 14 maart om 16 uur in het Computable Café te Brussels Expo. De winnaar zal dan spreken. Wilt u de prijsuitreiking bijwonen? Toegang tot de beurzen is gratis. Wel is registratie noodzakelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-01T09:13:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.