‘Chat wordt de interface van de toekomst’

Dit artikel delen:

Chat is bezig aan een opmars, niet alleen voor helpdesks en social media. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De opkomst van chat staat nog maar aan het begin. Het is voor veel toepassingen nu al de killer-app, maar dat wordt nu flink uitgebreid. Zo pitcht Microsoft zijn werk aan software-bots die kunnen converseren als de toekomst. Toegegeven, het misgelopen Tay.ai-experiment werpt een smetje op dat toekomstbeeld. Maar de van de rails gegane Twitter-chatbot is een waardevol experiment waar veel van valt te leren.

Zijn bots de nieuwe apps, zoals Microsoft-ceo Satya Nadella stelt? De potentie is er in ieder geval om van - zich goed gedragende - bots de nieuwe gebruikersinterface te maken voor complexe it-systemen. Conversatie als de nieuwe UI dus? Nadella voorziet een wereld waarin de menselijke taal de UI-laag is en waarin Microsoft meedoet met ‘conversational canvases’, wat dan staat voor uiteenlopende apps die conversaties met mensen aankunnen. De chat-overload begint nog maar net. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-15T08:05:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.