Managed hosting door True

Discussie

‘Chat wordt de interface van de toekomst’

 

Chat is bezig aan een opmars, niet alleen voor helpdesks en social media. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De opkomst van chat staat nog maar aan het begin. Het is voor veel toepassingen nu al de killer-app, maar dat wordt nu flink uitgebreid. Zo pitcht Microsoft zijn werk aan software-bots die kunnen converseren als de toekomst. Toegegeven, het misgelopen Tay.ai-experiment werpt een smetje op dat toekomstbeeld. Maar de van de rails gegane Twitter-chatbot is een waardevol experiment waar veel van valt te leren.

Zijn bots de nieuwe apps, zoals Microsoft-ceo Satya Nadella stelt? De potentie is er in ieder geval om van - zich goed gedragende - bots de nieuwe gebruikersinterface te maken voor complexe it-systemen. Conversatie als de nieuwe UI dus? Nadella voorziet een wereld waarin de menselijke taal de UI-laag is en waarin Microsoft meedoet met ‘conversational canvases’, wat dan staat voor uiteenlopende apps die conversaties met mensen aankunnen. De chat-overload begint nog maar net. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5739613). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.