‘Windows 10 heeft nieuwe PC-verkoop nodig’

startpagina W10

Windows 10 heeft meer nodig dan upgraders: verse hardware helpt veel meer. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Microsoft heeft zichzelf voor Windows 10 het doel opgelegd van een miljard apparaten met dat besturingssysteem. Dat forse aantal moet in een bepaalde periode worden gehaald, waarbij de Windows-maker zichzelf wat ruimte gunt: binnen twee tot drie jaar. Op de eigen Build-conferentie van dit jaar heeft Microsoft onthuld dat de 270 miljoen al is gehaald, gemeten naar gebruikers. Het is niet bekendgemaakt uit hoeveel upgraders vanaf Windows 7 en 8(.1) dat aantal bestaat, en uit hoeveel kopers van nieuwe pc’s ( convertables, tablets, enzovoorts).

De prognose is nu dat Windows 10 in het huidige tempo bij zijn eerste verjaardag (komende zomer) op zo’n 342 miljoen systemen staat. Zelfs als alle huidige gebruikers van Windows 7 overstappen, haalt Microsoft nog niet de gestelde 1 miljard stuks. Verkoop van nieuwe hardware is dus nodig. Maar de noodzaak daarvoor bestaat niet alleen uit Microsofts eigen streefaantal. Vijf jaar oude pc’s zijn technisch wel in staat om Windows 10 te draaien, maar dat wil niet zeggen dat gebruikers er dan veel mee omgaan. Analisten wijzen op het belang van ‘user engagement’ om developers aan te trekken. Windows 10 als platform heeft dus ook verse hardware nodig om aantrekkelijk te zijn. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-21T08:02:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.