‘Yahoo-verkoop bedreigt Firefox’

Dit artikel delen:

Het lot van de gevallen internetpionier Yahoo kan webbrowser Firefox pijn doen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Yahoo heeft al jaren moeite om het hoofd boven water te houden. De van Google overgestapte topvrouw Marissa Mayer heeft het tij niet weten te keren. En nu lijkt het stijgende water echt aan de lippen te staan van de ‘oer-Google’, die ook een proto-Facebook is geweest. De huidige perikelen voor Yahoo brengen een verkoop van de hele onderneming naar voren, waarbij ook Microsoft weer in beeld komt.

Het lot van de gepasseerde zoekmachine uit de internetoertijd is echter niet alleen een kwestie voor nostalgisten en historici. Het raakt ook webbrowser Firefox en de open source-stichting daarachter. De Mozilla stichting is namelijk na jaren van grote financiële afhankelijkheid van Google nu mede afhankelijk van Yahoo. De vraag is of een eventuele koper van Yahoo wel 375 miljoen dollar per jaar wil betalen voor search-verkeer van de browser, die inmiddels kleiner is geworden op de desktop en nauwelijks meespeelt in de groeiende mobiele markt. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-02T07:50:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.