‘E-mail is onvervangbaar’

Dit artikel delen:

Het oude, soms ouderwetse, e-mail is een krachtig communicatiemiddel dat beklijft. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Functioneel gezien valt e-mail te vervangen door verschillende alternatieve communicatiemethodes. Sommige daarvan zijn op bepaalde vlakken beter, anderen zijn vooral populairder. Maar de universele aard van e-mail, plus e-mailinfrastructuur, zorgt ervoor dat de oude, vertrouwde elektronische post nog een lang leven beschoren is. Niet elke organisatie wil aan een moderne app als Slack. Niet elke organisatie gaat voor Whatsapp, Skype of Snapchat. Maar nagenoeg elke organisatie heeft al wel e-mail.

Daarmee valt mail onder de Wet van Metcalfe, die stelt dat de waarde van een netwerk kwadratisch toeneemt met het aantal aangesloten apparaten. Lees voor ‘apparaten’ in dit geval dan mailgebruikers en het netwerkeffect is evident. De ouderwetse fax had dit voordeel ook en is toch passé. E-mail heeft echter een grotere kracht doordat het onafhankelijk werkt van apps (mailclients), infrastructuur (servers van specifieke leveranciers), aanbieders (app- en platformmakers) en computerplatformen (besturingssystemen). E-mail is vooralsnog onvervangbaar. Wat vind jij?

Er kleven nogal wat nadelen aan e-mail.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-18T08:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.