‘Google moet Android-OEM’s harder aanpakken’

Foto: Asif Islam/Shutterstock.com

Google’s beleid voor Android-updates is te laisser-faire en niet langer houdbaar. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Google zelf brengt - aangespoord door grote securitygaten - sinds enige tijd maandelijks updates uit voor zijn mobiele besturingssysteem Android. Daarin lost het bugs en kwetsbaarheden op voor het veelgebruikte smartphoneplatform. Het is en blijft echter aan toestelmakers en telecomleveranciers om die updates vervolgens wel of niet te accepteren en door te geven aan hun klanten. In de praktijk zijn oudere, onveilige Android-versies dan ook de norm.

Vorige week is naar buiten gekomen dat Google overweegt een publieke ranglijst te hanteren waarin het updatebeleid van de diverse Android-fabrikanten wordt belicht. Welke toestelmakers doen het goed met het - snel of überhaupt - doorgeven van updates voor hun Android-producten? En welke toestelmakers laten de bal vallen? Deze aanpak van naming and shaming is nog altijd te lief, te vrijblijvend. Bovendien blijft dit buiten beeld van veel gewone gebruikers. Google moet updatedoorgifte afdwingen bij zijn Android-partners. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T08:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.