‘Beheerders worden nog altijd onderschat’

Dit artikel delen:
Macht

De macht van beheerders wordt nog altijd onderschat, wat een slechte én goede zaak is. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Met grote krachten komt grote verantwoordelijkheid, luidt de basiswijsheid waar superheld Spiderman zijn bestaan op heeft gebaseerd. Voor it’ers geldt eigenlijk hetzelfde, vooral voor beheerders. Helaas wordt hun macht nogal eens onderschat. Of wordt er van hun gedacht dat de verantwoordelijkheid voor werk hun ethische zorgen overtroeft? Feit is dat it’ers veel zien, veel kunnen en dus veel (kunnen) weten.

NSA-klokkenluider Edward Snowden is een wereldberoemd voorbeeld. De bron van de uitgelekte Panama Papers zou ook een it’er zijn. De verdachte van die ophefmakende informatielekkage à 2,6 terabyte is laatst opgepakt, na aangifte door de getroffen financieel-juridische adviesfirma Mossack Fonseca uit Panama. Maar ook Nederland kent de macht van it’ers wat het strategisch lekken van informatie betreft. Zie maar het voorheen ‘onvindbare’ bonnetje van de beruchte Teeven-deal dat is gelekt naar de pers. De macht van it’ers wordt stelselmatig onderschat. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-27T08:31:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.