‘iOS-koppeling helpt macOS Sierra aan marktaandeel’

Dit artikel delen:
iOS en OS X

Apple benut iOS sluw om macOS Sierra meer aan de man te brengen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple versterkt de koppeling tussen zijn veelgebruikte iOS en zijn computerplatform om laatstgenoemde aantrekkelijker te maken. macOS (voorheen OS X) krijgt in de aankomende Sierra-versie meer continuïteit met iPhones en iPads. Google’s Android heeft weliswaar een groter marktaandeel dan iOS, net zoals Microsofts Windows meer gebruikers heeft dan OS X, maar beide missen ‘de andere kant’ van de continuïteitsschaal. Google’s Chrome OS is klein en Microsofts Windows 10 Mobile (voorheen Windows Phone) is zeer klein.

Het zogeheten halo-effect is al bekend van de oude iPod (toen nog met mini harde schijf erin). De forse verkoopaantallen van die digitale muziekspeler hebben de Mac-verkoop toen gestuwd. Apple herhaalt die strategie nu met de uitbouw van Continuity voor iOS en macOS. Meest onderschat daarbij is wellicht het Universal Clipboard, dat werk en privé aanmerkelijk kan vergemakkelijken. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-29T08:05:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.