‘Software-doorverkoop Dell is strategische misser’

Misser

Schuld dwingt Dell om software-onderdelen te verkopen, wat op termijn schadelijk is. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Schuldgedwongen, vanwege de forse overname van EMC, doet Dell afstand van diverse divisies voor software. De EMC-koop is mogelijk gemaakt door een complexe constructie met investeringsmaatschappijen en dat is gevolgd op de kostbare beursexit van Dell zelf. De gecombineerde tech-reus die niet langer gebonden is aan de korte termijn grillen van de aandelenmarkt, boet nu echter aan kracht in.

De verkoop van verschillende software-onderdelen scheelt namelijk aan strategische slagkracht. Zo doet Dell nu zijn divisie voor geavanceerde data analytics, databasebeheer en dataprotectie van de hand. Allen gebieden die niet bepaald achterhaalde hypes zijn, maar bloeiende trends. Enkele van de nu verkochte - of als zelfstandig entiteit naar de beurs gebrachte - onderdelen zijn eerder juist voor veel geld gekocht. Of is de verkoop van services- en softwaretakken geen ingrijpende operatie? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-23T08:10:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.