‘Google imiteert Surface-voorbeeld Microsoft’

Dit artikel delen:
Google hoofdkantoor

Google gaat met Android de Surface-strategie van Microsoft imiteren. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Google wil naar verluidt een geheel zelfontworpen smartphone uitbrengen, die dan concurreert met de iPhone. Daarnaast concurreert dit toekomstige toestel van de Android-maker zelf ook met de smartphones van partners als Samsung, LG en Huawei. Die fabrikanten hebben in het verleden al hecht samengewerkt met Google om smartphones naar specificatie van laatstgenoemde te maken. Deze toptoestellen kwamen onder Google’s Nexus-merknaam op de markt.

Het aankomende eigen toestel geeft de internetreus meer grip op ontwerp, fabricage en software. Eind dit jaar zou het debuut moeten zijn van deze smartphone met Android, dat al draait op vier van de vijf smartphones die wereldwijd worden verkocht. Eerder heeft Windows-reus Microsoft zijn pc-partners opgeschrikt met eigen Surface-tablets, waarvan inmiddels ook een laptopvariant is verschenen. Dit om het tegen Apple’s MacBook Air op te nemen. Google volgt nu dit voorbeeld voor zijn veelgebruikte Android-besturingssysteem. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-28T08:15:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.