‘Schermvullende Windows-upgrademelding is logisch’

Dit artikel delen:

De full-screen upgrademelding voor Windows 10 is misschien vervelend, maar wel nodig. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Microsoft zet zijn upgradecampagne voor Windows 10 een tandje hoger. Met zicht op het vervallen van het jaaraanbod voor gratis upgraden voert de Windows-maker een full-screen upgrademelding in. Gebruikers van Windows 7 en 8.1 krijgen deze voorgeschoteld om hen erop te wijzen dat overstappen naar de nieuwste Windows-versie straks geld kost.

Tot op heden zijn de reguliere notificaties om te upgraden naar Windows 10 als storend of zelfs opdringerig ervaren. Deze nieuwste stap gaat nog een stukje verder, door het hele scherm over te nemen (indien een pc aan bepaalde voorwaarden voldoet). Toch kan de schermvullende melding nodig zijn. Veel gewone consumenten weten mogelijk niet dat upgraden gratis kan, maar officieel alleen tot 29 juli dit jaar. Wie twijfelde, of uitstelde tot wanneer het een keer uitkomt, wil niet achter het net vissen. Een duidelijke ‘afscheidsmelding’ is dus logisch. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-08T08:14:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.