‘Microsoft ziet browserdominantie wegglippen’

Dit artikel delen:

Microsoft verliest zijn browserdominantie, ondanks het nieuwe Edge. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Windows-maker Microsoft dreigt ook op de pc de interface naar eindgebruikers toe te verliezen. De webbrowser is tegenwoordig wel het platform voor consumenten te noemen, en dankzij zakelijke clouds en webapps ook voor bedrijfsgebruikers. Het afkalven van de marktoverheersende positie van Internet Explorer heeft die Windows-browser inmiddels een slechts mild dominant marktaandeel opgeleverd.

De concurrentie door eerst Firefox en tegenwoordig vooral Chrome zet onverminderd door. Ook het geheel nieuw gebouwde Edge, standaard meekomend in Windows 10, weet die trend niet te keren. Afgelopen maand hebben naar schatting 33 miljoen gebruikers afscheid genomen van de twee Windows-browsers. IE en Edge zijn bij elkaar opgeteld goed voor nog geen 40 procent van de wereldwijd gebruikte browsers. In november vorig jaar had alleen IE nog meer dan de helft van de browsermarkt. Microsoft ziet zijn dominantie wegglippen en lijkt machteloos te staan. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-13T08:04:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.