‘Android-avontuur van pc-makers is passé’

Android

Pc-makers komen terug op hun affaire met Android, het uitstapje is niet succesvol. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De tabletmarkt in zijn geheel en Android in het bijzonder zijn eerder gezien als de nieuwe groeimarkt - of redding - voor pc-producenten. Na grote overnames, forse investeringen en het ene na het andere product lijkt die droom nu voorbij. Na HP en eerder al Lenovo is nu ook Dell gestopt met zijn Android-tablets. Belangrijke nuance is wel dat het hier gaat om low-end toestellen. De concurrentie aan de onderkant van de markt is moordend.

Drie van de vijf grootste pc-leveranciers ter wereld trekken hun handen af van Android-tablets. De resterende twee zijn Apple, dat natuurlijk zijn eigen iOS heeft voor smartphones en tablets, en Samsung. Laatstgenoemde Android-reus heeft het ook moeilijk in de tabletmarkt, waar eerder al de groei afvlakte in de zakelijke markt. Kortom, het Android-tabletavontuur van de pc-makers is voorbij. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-10T07:56:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.