‘Windows 10 redt Bing van vergetelheid’

Dit artikel delen:
Zoekmachin Microsoft

Foo: dennizn/Shutterstock.com

Microsofts Google-killer Bing is nog altijd klein, maar Windows 10 helpt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De jaren terug geheel nieuw ontwikkelde Microsoft-zoekmachine Bing heeft zoekreus Google zeker niet van zijn troon verstoten. Het is wel de op één na grootste zoekmachine, zij het met een bescheiden marktaandeel. Microsoft heeft eerder Yahoo! er al van overtuigd diens eigen zoektechnologie te laten varen, om Bing te omarmen.

Langzaamaan begint Bing toch wat meer gebruikt te worden. Dit is mede te danken aan Windows 10, dat een diep ingebouwde link heeft met de zoekmachine. Niet alleen is Bing de default in Windows’ browsers, het is ook de basis voor spraakassistent Cortana. De huidige Windows-versie is goed voor 40 procent van Microsofts search-sales. De totale ads-omzet uit Bing komt boven de vijf miljard dollar uit voor het afgelopen boekjaar. Bing is geen grap meer, met dank aan Windows 10. Kortom, het is heel handig om een eigen platform te bezitten. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-11T08:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.