‘Firefox doet het licht uit voor Flash’

Dit artikel delen:

Ook Firefox gaat over tot het blokkeren van Flash-content, dat nu echt zijn einde nadert. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De open source webbrowser Firefox heeft deze maand zijn blokkade voor Flash-content ingevoerd. Het gaat niet om een algemene blokkade voor alle website-elementen die de Adobe-technologie gebruiken. Firefox houdt zogenaamde onzichtbare Flash-content tegen, die ´niet essentieel is voor de gebruikerservaring´, legde browsermaker Mozilla Foundation afgelopen maand uit.

De druk op Flash neemt vervolgens toe, want komend jaar voert Firefox wel een algehele blokkade in door Flash-elementen automatisch niet uit te voeren. Gebruikers moeten dan voortaan expliciet klikken op een Flash-animatie, -video, -ad of -game om die te activeren. Eerder heeft Google al Flash aan banden gelegd in zijn browser Chrome en Microsoft doet ook mee met de begin deze maand uitgebrachte Anniversary Update voor Windows 10. Firefox doet dus het licht uit voor Adobe Flash. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-17T08:01:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.