‘Mixed reality heeft de toekomst’

Vergeet de beloftes van virtual reality, de grote potentie zit in mixed reality. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Naast het bekende virtual reality (vr) bestaat er ook augmented reality (ar) en mixed reality  (mr). Processorreus Intel haakt nu aan op laatstgenoemde met zijn ‘merged reality’. Het lijkt een nieuw geval van marketingspeak, maar ar en mr zijn fundamenteel anders dan vr en verschillen ook van elkaar. Vr is puur een virtuele omgeving waarin de gebruiker dingen kan zien en doen. Ar is de toevoeging van virtuele elementen aan een blik op de werkelijke, fysieke wereld.

Mr valt te beschouwen als de volgende stap waarbij virtueel en fysiek elkaar aanvullen, beïnvloeden, helpen en versterken. Intel heeft zijn visie én standalone product voor mr (Project Alloy) geshowd op zijn ontwikkelaarsconferentie IDF. Terwijl er nog technische hordes moeten worden genomen, is de potentie groot. Mixed (of merged) reality heeft de toekomst. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-26T08:01:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.