‘Microsoft is net op tijd met cloudomslag’

Microsoft heeft pas laat cloud omarmd, maar de omslag is toch nog op tijd. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De cloudomslag van Microsoft is laat ingezet. De maker van computerbesturingssysteem Windows en lokaal productiviteitspakket Office heeft zijn eerste cloudstappen schoorvoetend gezet. Via internet samenwerken aan Office-documenten kon aanvankelijk ‘om de beurt’, terwijl concurrent Google Docs toen allang gelijktijdige bewerking van één enkel document toestond. In vervolgstappen heeft Microsoft nog lange tijd software voorrang gegeven boven SaaS (software as a service).

Maar Microsoft is nu serieus met zijn cloudomarming en scoort daar goed mee. Het slaat grote klanten aan de haak en investeert flink in eigen cloudinfrastructuur voor de langere termijn. Microsoft neemt een nieuwe gedaante aan. Net zoals MicroSoft (met een hoofdletter s) ooit van programmeertalenbedrijf is getransformeerd tot applicatiebouwer en daarna tot platformmaker. De cloudomslag is laat ingezet maar gebeurt toch nog op tijd. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Inderdaad, op tijd en met Azure waren ze al aanwezig. Begrijp nog steeds niet waarom het hen niet lukt op de mobiele markt door te breken. Het zou makkelijker zijn moest het windows 10 platvorm daar ook wat meer potten breken. Las alvast dat ze van plan zijn om ook gewone applicaties toe te laten op het mobile platvorm.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-12T08:20:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.