‘Microsoft laat Lumia-gebruikers in de steek’

Dit artikel delen:

Gebruikers van Lumia-smartphones moeten uitkijken naar alternatieve platformen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Na Nokia’s overname door Microsoft is het niet goedgekomen met het mobiele besturingssysteem van laatstgenoemde. Na Windows Phone 7 en 8 is weliswaar versie 10 gevolgd, die weer teruggrijpt naar de oude Windows Mobile-naam. Toch hebben zowel Windows 10 Mobile als ook de gedegen Lumia-toestellen niet het gehoopte herstel gebracht. Nu doen geruchten de ronde dat Microsoft de Lumia’s (goed voor het gros van de marginale Windows-smartphonemarkt) uitfaseert.

Gebruikers van deze smartphones van de Windows-maker lopen aan tegen gebrek aan reservetoestellen om te voldoen aan garantiebepalingen. Een Britse gebruiker heeft te horen gekregen dat er geen voorraden meer zijn om zijn defecte toestel te vervangen. Alle resterende voorraad zou al naar distributeurs zijn gestuurd. Zakelijke gebruikers lopen dus niet direct aan tegen tekorten, maar dat kan een kwestie van tijd zijn. Geruchten over een opvolger in de vorm van een Surface Phone zijn vaag en het is de vraag of de resterende Windows-smartphonepartners aan eventuele vraag kunnen voldoen. Het is dus tijd voor Lumia-gebruikers om over te stappen; naar iOS of Android. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-15T07:59:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.